avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... preschimbare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

preschimbare permis de conducere

Buna ziua,

La schimbarea adresei in cartea de identitate este obligatoriu sa-mi preschim si permisul de conducere.

Ordonata 195 / 2002 spune ca acest lucru este obligatoriu la schimbarea numelui, dar la schimbarea adresei ...?
OUG195/2002(A)
(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberarii. La schimbarea de catre titular a numelui, in cazul pierderii, furtului ori al deteriorarii, precum si la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimba fara sustinerea unui nou examen, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului internelor si reformei administrative, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
HG 1391/2006-Regulament de aplicare
ART. 44
(1) Eliberarea unui nou permis de conducere se efectuează, în condiţiile legii, în baza următoarelor documente:
a) fişa deţinătorului permisului de conducere;
b) originalul şi copia actului de identitate;
c) dovada plăţii contravalorii permisului de conducere şi a taxei de eliberare a acestui document;
d) permisul de conducere a cărui preschimbare se solicita, în original, dacă acesta exista;
e) fişa medicală tip din care sa rezulte ca este apt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie, dacă solicitarea preschimbarii s-a făcut după expirarea valabilităţii administrative a permisului de conducere.
(2) Pe lângă documentele prevăzute la alin. (1) solicitantul trebuie sa prezinte, în cazul schimbării numelui, documentul care atesta acest lucru, în original şi copie.


Va rog daca se poate sa ma ajute cineva cu baza legala de preschimbare sau de NE- preschimbare, deoarece am intrebat doi politisti si am primit doua raspunsuri diferite :(
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ctlnalexa , utilizator 16:28, 20 Iulie 2010
La schimbarea domiciliului este necesara si preschimbarea permisului de conducere.Acest lucru este clar specificat in cuprinsul art. 24, alin (5) din oug195/2002 republicata si actualizata:
art. 24, alin (5):,,Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberarii.La schimbarea de catre titular a DOMICILIULUI sau a numelui...."
eu din cate tin minte pe noile permise (cele europene) nu mai este trecut domiciliul.
iar intradevar in oug 195/2002 la art. 24 alin 5 (modificat prin ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 69 din 28 iunie 2007) nu mai este trecut si domiciliul:

(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberării. La schimbarea de către titular a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum şi la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimbă fără susţinerea unui nou examen, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

iar in cazul in care aveti permis vechi ar trebui sa mergeti sa faci o preschimbare(pt ca acolo este trecuta adresa).
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
advsys, utilizator
In aceeasi situatie ma aflu si eu.Daca nu este obligatoriu sa preschimb permisul la adresa actuala nu as mai face-o ,insa nu gasesc un raspuns clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere Brleanuaurel1981 Brleanuaurel1981 buna ziua o intrebare mai trebuie sa fac fisa medicala daca vreau sami schimb prmisul nu il am expirat trebuie sal schimb pentru adresa (vezi toată discuția)
Preschimbare carte de identitate si permis auto? ContSters123067 ContSters123067 la schimbarea domiciliului si c.i. este obligatorie si schimabarea permisului auto pe noaua adresa de domiciliu (din c.i.)?... multumesc. (vezi toată discuția)
Schimbare nume permis auto ContSters367342 ContSters367342 As vrea sa îmi schimb si eu permisul pe numele după căsătorie, aveti idee ce acte am nevoie si mai important e vreo problema daca numele l-am schimbat acum ... (vezi toată discuția)