avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salar fara contract munca semnat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salar fara contract munca semnat

Am angajat la firma o persoana,a lucrat 2 zile si a anuntat apoi ca nu mai vine.Contractul de munca nu a fost semnat,dar persoana respectiva pretinde ca pe acele 2 zile cat a lucrat sa fie platita.Sunt obligata sa o platesc fara contractul de munca semnat si daca da in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 12:39, 4 August 2007
esti obligata sa i platesti salariul pentru ca dreptul munciii prevede ca chiar daca el nu a semnat contractul de munca are dreptul la plata salariului care i se cuvine pt care va ti inteles verbal ( forma scrisa a contractului de munca este doar o formalitate pe care angajatorul este obligat sa o faca):D

esti obligata sa i platesti salariul pentru ca dreptul munciii prevede ca chiar daca el nu a semnat contractul de munca are dreptul la plata salariului care i se cuvine pt care va ti inteles verbal ( forma scrisa a contractului de munca este doar o formalitate pe care angajatorul este obligat sa o faca):D

Si atunci mai trebuie sa ii fac angajarea pe 2 zile si automat lichidarea pe cale obisnuita,sau pot sa o platesc numai conform pontajului?
CIM trebuia semnat inainte de inceperea activitatii :) Dar, daca tot s-a intamplat asa, incheiati un contract de munca si il desfaceti a 3-a zi, printr-o notificare scrisa din partea salariatei cum ca nu mai doreste sa continue activitatea ( banuiesc ca aveti un nr. de zile de proba specificate in CIM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz. kady kady Mi-am dat demisia pe data de 12 martie 2007 si am specificat in demisie ca nu acord perioada de preaviz, din motive pesonale. Eu intr-o saptamana voi pleca din ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa cic fara preaviz irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa-mi spuneti daca pot inceta CIM unui angajat in prima zi de activitate dupa CIC, prin desfiintarea postului, fara ca angajatul sa ... (vezi toată discuția)
Fortati sa acceptam plata cu intarziere a salariilor cpq2009 cpq2009 Buna ziua, La inceputul anului am semnat colectiv anexe la contractele individuale de munca prin care acceptam plata salariului aferent lunii curente la o ... (vezi toată discuția)