buna ziua .as dori un ajutor ,se poate?am inceput a lucra la un supermarket care sa deschis din 30.05.2010 pana astazi cand mi sa comunicat ca se face restructurari.mi sa predat contractul de munca impreuna cu decizia de concediere care detine Art.65alin.1.vreau sa mai specific caci contractul de munca mi la facut din data de 14.06.2010 iar eu incepand din 30.05.2010.in contract este o clauza de 30zile.ce pot face avand in vedere ca am si un copil de 4ani?am vreun drept la salariu compensatoriu??mi sa comunicat verbal ca am fost dat afara prin restructurare,ar trebui specificat in acea foaie de concediere motivul???va multumesc anticipat
In decizia de concediere nu trebuie invocat motivul pentru care dvs trebuie sa fiti restructurat, veti primi un preaviz de 20 de zile lucratoare si 2 salarii compensatorii conform CCM-ramura comert.
Decizia se emite în scris şi, sub sancţiunea nulităţii absolute, trebuie să fie motivată în fapt şi în drept şi să cuprindă precizări cu privire la termenul în care poate fi contestată şi la instanţa judecătorească la care se contestă.
Perioada de proba este de 30 zile pentru functii de executie. Probabil la aceste zile va referiti. Dumneavoastra trebuie sa aveti un exemplar din CIM-ul pe care l-ati semnat. Spre final sunt trecute termenele de preaviz.
Exista un Contract Colectiv de Munca la nivel de unitate? Daca exista (este destul de probabil sa fie), gasiti acolo si termenul de preaviz si numarul de salarii compensatorii.
Exista anumite criterii de care se poate tine cont, dar numai cand vorbim de competente egale pe posturi similare. Si asta este relativ, deoarece se face specificatie expresa la ele numai in cazul concedierilor colective. In aceasta situatie se poate tine cont de persoanele care sunt unici intretinatori.
Deciziile de restructurare au de obicei la baza o hotarare AGA si, ca motiv, vor face referire la conditiile economice ale unitatii sau optimizarea proceselor, ceea ce determina o reducere a
Litigiu de munca
Victor-Dan
am o problma ..postul meu s-a restructurat ; pe acelasi post ( as.manager ) sunt cam 12 persoana insa eu am fost aleasa sa plec .este legal ca in momentul in ... (vezi toată discuția)