avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neglijenta in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neglijenta in serviciu

Am nevoie de cateva sfaturi despre cum as putea sa actionez in cazul unei neglijente in serviciu a unor angajati dintr-o institutie publica, care prin incompetenta si neglijenta (voita daca ma pot exprima asa) mi-au prejudiciat material societatea si refuza in continuare sa isi achite restantele, inclusiv prin refuzul de a inregistra facturi in contabilitate. Acestia actioneza pur si simplu prin "tupeu", "nesimtire" si incompetenta
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 10:37, 18 Iulie 2010
formulati o plingere penala pe care o depuneti la parchet aratind detaliat faptele si probele care va sustin afirmatiile.
puteti introduce actiune in instanta prin intermediul careia solicitati obligarea acestora la plata debitului restant.
mai puteti de asemenea sa le faceti o sesizare la garda financiara pentru neinregistrarea in contabilitate si o plangere penala la parchet.
La parchet fac o descriere a faptelor ?
da,prezentati starea de fapt.
Multumesc pentru raspuns. Daca imi puteti spune si temeiul de drept pentru ambele plangeri, cea de la parchet si cea catre Garda Financiara.

Alte discuții în legătură

Cine ce poate face ? MAdina MAdina doar la politistul la care sa depus plangerea se poate merge pentru a o retrage ? intreb deoarece de fiecare data cand merg la sectie nu il gasesc pe acel ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti - dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua, Am formulat plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti executorie, definitiva si irevocabila dispusa de catre instanta intr-un ... (vezi toată discuția)
Incadrarea infractiunii. gheorghe45 gheorghe45 Buna seara, Am o enigma in ceea ce priveste incadrarea unui fapt. Am un teren proprietate privata imprejmuit (mentionez ca nu am casa pe teren). Am un vecin ... (vezi toată discuția)