avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cine ce poate face ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cine ce poate face ?

doar la politistul la care sa depus plangerea se poate merge pentru a o retrage ? intreb deoarece de fiecare data cand merg la sectie nu il gasesc pe acel politist iar acesta nu ma suna niciodata pt a stabili o ora si o data! ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:21, 21 Martie 2009
Depuneti cererea de retragere la institutie nu la persoana.
duceti cererea in doua exemplare si depuneti-o la registratura. o copie o lasati acolo iar pe copia dvs. sa treaca politistul de la registratura numarul de inregistrare.
In primul rand trebuie sa depuneti cererea la registratura....si sa primiti numar. Nu de alta, dar respectivul politist o mai poate incurca si apoi nu o sa aveti dovada ca ati depus-o. Si nu uitati sa aveti un exemplar pe care sa primiti si dumneavoastra numarul de inregistrare.
problema e ca altcineva trebuia sa retraga plangerea impotriva mea .Am reusit sa o retragem. Respectivul a scris ca isi retrage plangerea pe dosul foii pe care a depus plangerea ,dupa care politistul a luat foaia si a puso in dosar. Intrebarea este : trebuia sa cer ceva numar pt aceea retragere de plangere ?
Daca plingerea depusa este pentru savirsirea unei infradtiuni prevazute in codul penal si pentru care prevede retragerea plingeri,organul de politie trebuie sa propuna NUP prin Parchet. Daca plingerea nu se refera la savirsirea unei infractiuni ci la o alta fapta de natura contraventionala,spre examplu,politistul poate tine cont de ce este scris pe verso plingeri si poate propune clasarea lucrarii.

Am emis aceasta ipoteza,deoarece nu a-ti specificat la ce fapta se refera plingerea.

Detectiv Particular FILIP STELIAN

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii pt lovire = anularea sanctiunii administrative? islagall islagall Daca persoana vatamata isi retrage plangerea depusa la sectia de politie ,mai exista posibilitatea sa fiu sanctionat printr-o amenda administrativa ? ... (vezi toată discuția)
Plangere penala garson garson Buna ziua, Am facut o plingere penala unui individ care ma injurat si ma amenintat plus a aruncat cu pietre si alte obiecte in mine. Eu am inregistrat tot ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru agresiune. crush crush o prietena de-a a fost agresata de un vecin, atat verbal cat si fizic(o palma). a scos un certificat medico-legal, a facut plangere la politie, urmand sa se ... (vezi toată discuția)