avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere pentru agresiune.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere pentru agresiune.

o prietena de-a a fost agresata de un vecin, atat verbal cat si fizic(o palma). a scos un certificat medico-legal, a facut plangere la politie, urmand sa se intalneasca cu agresorul la politie la o anumita ora. cand a ajuns la ora respectiva i s-a spus ca agresorul s-a prezentat mai repede si ca a fost amendat, numai ca d-nul politist de acolo a refuzat sa ne arate vreun act in sensul acesta chiar daca s-a insistat in sensul asta. vreau sa stiu daca e vreo cale sa aflam daca chiar a fost amendat respectivul si cu cat pentru ca avem suspiciuni ca nu a fost din doua motive: unul pentur ca agresorul se cunostea cu politistii de acolo si al doilea pentru ca politistii au devenit foarte agresivi cand le-am cerut dovada amenzii.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 09:24, 23 Iulie 2009
plangerea pentru ce a inaintat-o? te intreb pentru ca daca a depus plangere pentru loviri sau alte violente-palma, sau pentru insulta( agresiune fizica), politistul, numai daca ar fi fost organ de cercetare penala, ar fi putut face doar niste investigatii referitoare la faptele savarsite, iar in cazul in care s-ar fi dispus inceperea urmaririi penale, ar fi putut face urmarirea penala.

oricum ar fi fost, politistul nu putea rezolva situatia pein aplicarea unei amenzi.

Daca s-a facut plangere penala la Politie pentru infractiunea de "lovire sau alte violente" prev. si ped de art.180 din Codul penal, se fac cercetari si va ajunge la Parchet, finalizandu-se cu ordonanta procurorului de caz, prin care se solutioneaza plangerea. In ordonanta se va inscrie amenda respectiva - daca exista.
Atentie: impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Cereti la Politie nr. de dosar unic penal sub care este inregistrata plangerea penala - acest numar se da de catre Parchet - si urmariti la secretariatul Parchetului solutionarea plangerii.
plangerea s-a facut pentru agresiune fizica si verbala la postul de politie respectiv.nu stiu daca e penala sau nu.iar politistul de acolo e un simplu. ni s-a dat doar un numar de inregistrare a plangerii.
Daca plingerea a fost inregistrata,politistul trebuie sa dispuna o masura legala.Ca urmare trebuie sa va comunice in scris masura luata.
In speta,daca la plingere ati anexat si certificat medico legal,politistul trebuie sa propuna solutia la parchet ,care la rindul lui va dispune...
Cereti in scris politistului sa va comunice masura,tot in scris...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutionare scrisa pentru o plangere penala Deea729 Deea729 Am depus o plangere penala pentru agresiune fizica, la aceasta avand atasat si un certificat medico-legal, cu 5-6 zile de spitalizare. Aceasta plangere nu a ... (vezi toată discuția)
Agresat fizic Leonard011 Leonard011 Buna seara ... Am fost agresat de tatal unui tanar cu care am avut o altercatie verbala. Precizez ca am primit patru palme peste fata , am ripostat cu o palma ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda nucusor nucusor buna seara...am si eu o intrebare..am fost agresat in fata blocului ziua in amiaza mare,am scos un certificat medico legal {5 zile} am depus si o plingere ... (vezi toată discuția)