avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Solutionare scrisa pentru o plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Solutionare scrisa pentru o plangere penala

Am depus o plangere penala pentru agresiune fizica, la aceasta avand atasat si un certificat medico-legal, cu 5-6 zile de spitalizare.
Aceasta plangere nu a ajuns la parchet, pentru ca nu mi-am mai dorit eu acest lucru, ...practic nu am vrut ca totul sa ia amploare si sa se continuie cu urmarirea penala, eventual trimiterea in judecata.
Motiv pentru care, am fost de acord ca acesta sa fie amendat pentru scandalul si atitudinea violenta in limbaj, dar si fizica si sa imi retrag plangerea.
Intrebarea mea este daca in solutionarea scrisa pe care o voi primi acasa se mai poate specifica, ca plangerea depusa initial a fost insotita si de un certificat medico-legal, sau se va face abstractie de existenta lui?
Cel mai recent răspuns: Deea729 , utilizator 13:12, 26 August 2010
Veti primi o ordonanta a procurorului de incetare a urmaririi penale ca urmare a retragerii plangerii prealabile. In mod normal, ordonanta va contine si mentiunea ca a fost atasat plangerii certificatul medico-legal.
Doresc sa mai mentionez faptul ca initial, domnul politist care s-a ocupat de caz, mi-a zis ca nu voi mai primi nimic acasa, ca practic nu am de ce. Eu stiu ca in urma oricarei plangeri la politie, la final, indiferent de solutionare, este trimis raspunsul acasa. Dansul s-a eschivat, iar ulterior a spus ca imi va trimite ceva gen copie dupa amenda de la sectie.
Banuiesc ca plangerea mea inca nu a fost vazuta de vreun procuror, urma sa fie trimisa la parchet..
Iar acum, cand mi s-a sugerat ca ideal ar fi sa imi retrag plangerea, neavand prea mult de rezolvat daca continui, nici atat nu i se va mai aduce la cunostinta. Dar poate fi doar banuiala mea. Eu, din tot ce s-a intamplat, am realizat ca solutionarea a ramas doar la nivel de sectie.
In acest caz voi primi acasa ceva in care sa fie specificat ca agresorul a fost sanctionat si in urma carui fel de plangeri s-a intamplat acest lucru(chiar daca, ulterior mi-am retras plangerea)? Este o masura normala trimiterea unei copii dupa acea amenda data agresorului?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune nicu6121 nicu6121 va rog frumos sa imi spuneti cat costa deschiderea unui proces civil de agresiune? In cat timp de la o agresiune poti sa iti scoti certificat ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru agresiune. crush crush o prietena de-a a fost agresata de un vecin, atat verbal cat si fizic(o palma). a scos un certificat medico-legal, a facut plangere la politie, urmand sa se ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda contraventionala bumbeas bumbeas pe numele meu a fost depusa o plangere penala la parchet in data de 20.03.2012 conf. art. 180 cp, fiind nevinovat si plangerea facuta cu rea-intentie. in ... (vezi toată discuția)