Am o enigma in ceea ce priveste incadrarea unui fapt. Am un teren proprietate privata imprejmuit (mentionez ca nu am casa pe teren). Am un vecin "bine intentionat" care mi-a adus injurii, amenintari cu moartea si ca-mi da foc la gard, mai mult de atat a intra pe proprietatea mea cca 3 m in interior fara acordul meu. L-am rugat frumos sa paraseasca locul, a plecat dupa cca 10 min. Bine;nteles ca in tot acest timp nu a contenit sa-mi aduca injurii, amenintari etc. La fata locului au fost de fata si 2 martori.
As vrea sa stiu unde se incadreaza aceasta fapta si unde este cel mai bine sa depun reclamatie, la Parchet sau la Politie?
Va multumesc anticipat.
cel mai bine este la parchet ,nu conteaza ca n8u aveti casa ,este proprietatea dv. si 10 mp daca este acelasi lucru.Dv faceti plingere in termen de 2 luni de la savirsirea faptei,arati autorul ,indicato de asemenea exact cum s-au petrecut faptele.Depuneti si inscrisuri,actul de proprietate,faceti eventual ceva fotografii de unde sa reiasa ca v-au incalcat pe propritatea dv si au stramutat semnele de hotar ( distanta neuniforma presupun).Mentionati si proba cu martori . Procurorul va sti ce incadrare sa ii dea faptei.Principal este ca sa depuneti p[lingerea penala in termen. Succes!