avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... la iesirea la pensie pt. limita de varsta ,imi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

la iesirea la pensie pt. limita de varsta ,imi inceteaza cim ,iar daca angajatorul mai are nevoie de serviciile mele imi va incheia un nou cim??

:stunned:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 20 Iulie 2010
La emiterea deciziei de pensionare, CIM va inceta conform art. 56 lit.(d) codul muncii.
Ulterior, daca angajatorul nu este bugetar, (unde este interzis cumulul de pensie cu salariul), va putea incheia cu dv. un alt CIM in aceleasi conditii sau altele, daca sunteti de acord cu colaborarea.
Vechimea obtinuta pe aceasta cale, se va socoti ca vechime in munca si se vor face ulterior recalculari la pensie.
În temeiul prevederilor art. 41 alin.(5) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, în forma adoptată prin Legea nr.49/2010, "asiguraţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de prezenta lege pentru obţinerea unei pensii pentru limită de vârstă, cu excepţia pensiei anticipate şi a pensiei anticipate parţiale, îşi pot continua activitatea numai cu acordul angajatorului, în condiţiile legii."
În cazul în care nu există acordul angajatorului sunt aplicabile prevederile art.56 alin (1)lit.d) din Legea nr.53/2003-Codul Muncii, astfel cum a fost modificat de Legea nr.49/2010.
Prin urmare, persoanele care au acordul angajatorului pot continua activitatea în baza aceluiaşi contract individual de muncă.

Daca angajatorul a emis decizia de incetare a c.i.m., atunci se poate incheia un nou c.i.m.
unde scrie ca la bugetari este interzis cumulul pensiei cu salariu?
corinaolaneanu a scris:

unde scrie ca la bugetari este interzis cumulul pensiei cu salariu?

Vedeti art.17 - 19 din Legea nr.329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare conform legii nr. 49/2010 emiliaa emiliaa Un angajat nascut in 10.04.1946 a indeplinit varsta de pensionare in ianuarie 2010. Nu a depus dosar de pensionare la casa de pensii si nici nu va depune el. ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in cazul pensiei anticipate partiale Elena Rosca Elena Rosca ce temei legal are incetarea contractului de munca urmare pensionarii anticipate partial (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca conf. art. 56 "d" din l.53/2003 modificat. gaby1970 gaby1970 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in aceasta situatie.:\"> In Legea 19/2000 cu modificari si completari ulterioare(inclusiv L49/2010) se mentioneaza ,, ... (vezi toată discuția)