avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contracte de leasing - consecinte.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contracte de leasing - consecinte.

Ca multi alti utilizatori ai acestui site si eu am probleme cu leasing`urile.
In 2007 am achizionat 3 contracte de leasing, perioada in care firma mergea foarte bine, domeniul fiind insa in constructii, cel mai grav afectat de criza, afacerea a stagnat, si mult timp a mers pe minus. Am hotarat deci s`o inchid, pentru ca activitate nu prea mai am, si penalizari si datorii curg in continuare.

Intrebarea mea este: ce se intampla cu contractele de leasing in cazul declararii falimentului si daca respectivii creditori ma vor urmari ca persoana fizica sau acestea se vor stinge odata cu inapoierea bunurilor si inchiderea firmei?
Ramane la hotararea judecatorului sindic sau cum se procedeaza?

Daca da, ce modalitati de a ma apara am? Contractele sunt destul de mari si nu mai voi putea descurca ca persoana fizica.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:10, 15 Iulie 2010
Lichidatorul reziliaza contractele de lesing.
Soc de leasing are posibilitatea inscrierii la masa credala cu facturile emise pana la data deschiderii procedurii de insolventa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing/insolventa irbo irbo as avea nevoie si eu de niste opinii. in conditiile in care utilizatorul unui bun intr-un contract de leasing intra in procedura de insolventa, insa de comun ... (vezi toată discuția)
Preluare leasing criss1122 criss1122 Cat pot dura procedurile, care este termenul, pentru un raspuns daca lichidatorul judiciar isi da sau nu acceptul pentru preluarea contractului de ... (vezi toată discuția)
Leasing criss1122 criss1122 Buna seara am si eu o intrebare daca o anumita persona juridica a facut un contract de leasing la motoractive in Bucuresti si persoana este din Oradea atunci ... (vezi toată discuția)