avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Prima de vacanta!
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Prima de vacanta!

Ca si personal contractual la o primarie, este normal ca o parte din colegii ce au luat concediul de odihna in lunile aprilie ,mai,iunie sa li se dea prima de vacanta, iar la ceilalti ce urmeaza sa le spuna ca nu este legala?
Cel mai recent răspuns: florinsadova , utilizator 13:55, 15 Iulie 2010
Vedeti noile reglementari in materie, tinand cont de ultimele acte normative care au suspendat acest drept incepand cu luna iulie ac.
Ca si personal contractual, pe ce baza legala primeste prima de vacanta.
Acest drept se acorda, sau sa acordat, numai functionarilor publici.
Puteti va rog sa spuneti prin ce act normativ a fost suspendata prima de vacanta? Multumesc
Eu stiam ca prima de vacanta pentru contractuali era un drept stabilit prin CCM-uri, nu este prevazut in nici o lege. Ori, cum drepturile salariale suplimentare stabilite prin ccm-uri au fost taiate din ianuarie 2010 (nu din iulie) de celebra OUG 1/2010...nu vad cum s-a mai putut acorda in aprilie.
In concluzie o parte iau prima de vacanta iar ceilalti nu,din punct de vedere legal se poate modifica o lege la mijlocul anului producand efecte diferite pentru aceiasi angajati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de vacanta personal contractual claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Lucrez in administratia publica locala ca personal contractual. Ni s-a comunicat ca nu mai primim prima de vacanta anul acesta. Imi puteti spune ... (vezi toată discuția)
Statut personal contractual platit de la buget Isa  Radov Isa Radov As dori o lamurire privind urmatoarea speta: Cf Legii 329 unele institutii care se autofinantau au fost trecute la categoria \"bugetar\", adica va luam toti ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de concediu pentru personalul contractual roby1 roby1 Buna ziua Dorsc sa stiu cine are dreptul la indemnizatia de concediu in sectorul public si daca da, aceasta se mai acorda in conformintate cu noile ... (vezi toată discuția)