avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dividende
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dividende

Sunt actionar la o SC din care am plecat cu 10 ani in urma. De atunci n-am mai fost chemat nici la AGA si nici nu mi s-au mai dat dividende pe motiv ca AGA a votat ca tot profitul sa fie reinvestit. Cum pot verifica daca acest lucru este legal?
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 10:48, 30 Iulie 2010
ce procent din capital aveti?
Sunt actionar la o SC din care am plecat cu 10 ani in urma.

Pai daca ati plecat din soc nu mai aveti nici un drept de vot in AGA ca urmare de unde sa mai primiti dividende ???
adrian stoica a scris:

Sunt actionar la o SC din care am plecat cu 10 ani in urma.

Pai daca ati plecat din soc nu mai aveti nici un drept de vot in AGA ca urmare de unde sa mai primiti dividende ???


Utilizatorul nu specifica faptul ca a renuntat la actiunile detinute. Probabil ca a fost angajatul societatii si a incetat raporturile de munca cu societatea, dar cele de actionar si le poate pastra fara probleme, daca actul constitutiv nu are o clauza contrara( daca e soc inchisa). Ce nu spune utilizator e daca ne aflam in prezenta unei societati deschise - listata pe piata sau a uneia inchise. Nimic nu opreste actionarii sa hotarasca dirijarea profitului pentru a fi reinvestit. Hotaririle aga se depun la of reg comertului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile actionarilor ContSters48380 ContSters48380 Buna ziua, Eu sunt actionara la o firma infiintata de fostul meu socru. Sa va spun pe scurt problema mea: in asteptarea hotararei judecatoresti de ... (vezi toată discuția)
Repzartizare dividend prioritar miriam_tompea miriam_tompea Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Societatea X inregistreaza profit in anul 2013. AGA hotarase ca nu se vor acorda dividende din profit. ... (vezi toată discuția)
Nestabilire dividend din cauza "blocarii conturilor si proceselor pe rol" Isabela68 Isabela68 Rog sa-mi spuna si mie cineva care sunt consecintele (pentru o societate comerciala si pentru actionari) daca nu s-a stabilit dividendul pe mai multi ani ... (vezi toată discuția)