avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... eliberarea diplomei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

eliberarea diplomei

Un tinar , care a absolvit in acest an scoala profesionala si nu -si gaseste loc de munca poate beneficia de indemnizatie de somaj . In schimb AJOFM refuza preluarea dosarului , de altfel complet , fara prezentarea diplomei de absolvire . Scoala , institutia scolara, sustine , ca nu poate elibera diploma ( desi la alte unitati din oras acestea au fost eliberate ) , poate prin septembrie , si elibereaza o adeverinta , din care rezulta ca fostul elev a absolvit institutia in specialitatea data , dar aceasta nu este acceptata de AJOFM . Ce este de facut ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:40, 15 Iulie 2010
1. Scoala respectiva sa elibereze adeverinta de absolvire si sa specifice in ea ca eliberarea diplomei se face in termen de X luni, cand va fi dusa si la AJOFM.
2. Cred ca este un motiv al AJOFM de a mai respinge niste dosare de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare diploma de absolvent de scoala postliceala alina_25 alina_25 O ruda a terminat in vara an 2013 o scoala postliceala absolvid si examenul final,initial diploma i s-a zis ca i se va elibera in auguts -septembrie ... (vezi toată discuția)
Somaj persoana cu handicap auracata auracata buna ziua.am un baiat in virsta de 21 ani cu handicap.a terminat in iulie scoala de arte si meserii . cei de la scoala mi-au spus ca il pot inscrie la somaj.am ... (vezi toată discuția)
Cine imi elibereaza diploma de bacalaureat? mirelas mirelas Fratele meu a terminat cursurile unui liceu privat. In primul an nu s-a inscris la examenul de bacalaureat, ci deabia in anul urmator dar nu a mai mers cu ... (vezi toată discuția)