avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj persoana cu handicap

buna ziua.am un baiat in virsta de 21 ani cu handicap.a terminat in iulie scoala de arte si meserii . cei de la scoala mi-au spus ca il pot inscrie la somaj.am luat actele necesare pt a-l inscrie iar cei de la scoala mi-au eliberat o adeverinta in care se specifica ca,copilul a terminat s.a.m. in luna iulie si ca adeverinta e necesara pt a-i servi la a.n.o.f.m. cind am ajuns acolo cei de la anofm mi-au spus ca pe linga acea adeverinta mai imi trebuie un certificat de absolvire eliberat de scoala,spunindu-mi ca cei de la scoala sint obligati sa mi-l dea. m-am intors inapoi la scoala iar doamnele de acolo au fost foarte mirate pt ca au zis ca adeverinta este foarte buna si ca nu imi pot elibera acel certificat de absolvire pt ca nu se elibereaza doar pt o singura peesoana.am sunat inapoi la anofm le-am explicat ce mi-au spus cei de la scoala dar ei zic ca fara acel certificat de absolvire nu pot face nimic.ce pot face in cazul asta?dupa 60 zile copilul isi pierde dreptul de a mai lua somajul?multumesc
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 16:58, 14 August 2012
1. - Cei de la Agentia de Somaj dau dovada de un exces de zel.
- Cele mai multe Agentii de Somaj nu procedeaza asa.

2. Daca in adeverinta scrie ca este absolvent si data absolvirii nu mai are nevioie de alt certificat care se elibereaza mai tarziu, pentru toti elevii o data.

3. Insistati sa il inregistreze altfel ii veti da in judecata.
Daca copilul dvs a terminat scoala anul acesta in iulie,adeverinta emisa de scoala unde a absolvit este buna. Certificatul de absolvire ( diploma ) se elibereaza pana intr-un an,asa ca nu puteti sa obtineti acest certificat pe care AJOFM vi-l cere.
Singura solutie este sa mergeti din nou cu actele la AJOFM si cu acea adeverinta eliberata de scoala,si daca va tot refuza cei de la AJOFM dosarul,spuneti-le sa scrie in acel dosar MOTIVUL LEGAL de respingere a dosarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de studii pentru somaj in cazul unui absolvent fara licenta absolventarhitectura absolventarhitectura Buna ziua, Sunt absolventa fara diploma de licenta a facultatii de arhitectura in sesiunea iulie 2013, urmand sa obtin diploma in sesiunea de restante, ... (vezi toată discuția)
Acte somaj - recuperare adeverinta de absolvire, comportament nepotrivit functionar ajofm Bluaz Bluaz Buna ziua,am o problema. Am absolvit liceul anul acesta si am depus actele pentru somaj mai tarziu cu o zi (deci nu am primit somaj),pana astazi nu am fost ... (vezi toată discuția)
Somaj karynutzik karynutzik buna seara! am si eu o intrebare! mai nou pentru a putea beneficia de somaj imi trebuie certificat de absolvire a facultatii? va intreb pentru ca cei de la ... (vezi toată discuția)