avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare in functie in urma sentintei judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare in functie in urma sentintei judecatoresti

In urma unei sentinte judecatoresti de reintegrare in functia detinuta anterior deciziei de concediere, suntem obligati la reintegrare numai in functia detinuta anterior deciziei de concediere, sau daca avem alt post vacant corespunzator pregatirii persoanei, il putem integra in acel post?
Stiu ca contestatorul se reintegreaza numai pe functia detinuta anterior deciziei de concediere. Postul vacant are alte conditii de ocupare
Intreb aceasta deoarece postul detinut in urma deciziei de concediere a fost desfiintat, acum functionand in baza altei structuri organizatorice (alt ordin de ministru).
Doresc sa imi indicati daca exista exemple in acest sens - jurisprudenta.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 21 Iulie 2010
În cazul în care postul pentru care s-a dispus reintegrarea a fost desfiinţat de către angajator, acesta din urmă va trebui să ofere salariatului un alt post conform pregătirii profesionale.

Vedeti si T.M.Bucuresti, Sectia a V-a Civila, Sent.civ. nr.1253/ 27.06.2006
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
bun si care este temeiul legal de incadrare pe un alt post vacant, in acest caz?
Daca angajatorul nu a facut dovada in instanta ca postul a fost desfiintat dintr-o cauza reala si serioasa, postul nu este considerat desfiintat, angajatul trebuie repus in situatia anterioara concedierii cu aceleasi conditii de munca.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Bun, dar postul ocupat anterior desfacerii cim, realmente nu mai exista, avem alt ordin de ministru cu alta structura organizatorica, ce ramane de facut, in ce post il reintegram pe contestator sau trebuie doar sa-i platim despagubirile?
Despagubirile stabilte de catre instanta sunteti obligat sa le platiti indiferent daca se realizeaza sau nu integrarea fostului salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunerea unui fost salariat pe post, in situatia in care postul este desfintat cristina69 cristina69 Buna seara Am o speta foarte incurcata si tare as vrea sa stiu cum as putea-o solutiona legal pentru a nu mai fi actionati in judecata Pe scurt societatea X ... (vezi toată discuția)
Concediere desfacerea cim abatere disciplinară. Cristina Stoian Cristina Stoian Bună ziua! Am fost concediată e nedrept și am câștigat reintegrarea in instanță cu consecința reintegrarii pe postul deținut anterior. Societatea ... (vezi toată discuția)
Reinregrarea in munca tergiversata adrianciocoiu adrianciocoiu Mi s-a desfacut contractul individual de munca abuziv,am dat in judecata institutia, am cistigat,am facut cerere de reintegrare in baza hotaririi ... (vezi toată discuția)