avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere desfacerea CIM abatere disciplinară.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere desfacerea CIM abatere disciplinară.

Bună ziua! Am fost concediată e nedrept și am câștigat reintegrarea in instanță cu consecința reintegrarii pe postul deținut anterior. Societatea angajatoare, fiind un subcontractor al altei societăți, prin prisma condițiilor contractului comercial, mă reintegreaza în funcție însă, pentru reintegrarea efectivă, mă pune să particip la selectiile facute de beneficiar, pe alte posturi vacante dar pe aceeiasi functie, împreună cu mai mulți candidați externi. La primul concurs promovez proba practică dar refuz postul, la interviu, deoarece constat că postul e diferit de ce aveam inainte. La cel de-al doilea concurs, la invitația societății, refuz participarea. Pentru aceste motive, am fost cercetată cu consecința desfacerii CIM pe motiv că nu mi-am îndeplinit atribuțiile de serviciu, cele din fișa postului și nu am îndeplinit ordinele rezonabile ale superiorilor. fiind acuzată că am refuzat în mod deliberat procedura de reincadrare efectivă conform hotărârii judecătorești. Considerati corectă decizia societății angajatoare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:18, 7 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reintegrarea dispusa prin hotarare judecatoreasca nu presupune participarea la un concurs/examen de ocuparea functiei detinute inainte de concediere.


Asadar, dvs aveati dreptul de a fi reintegrata în mod efectiv în muncă (în funcţia şi pe postul deţinute anterior), iar nu doar în maniera în care a realizat-o angajatorul (prin participarea la o selectie de ocupare alocului respectiv).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare pe postul detinut anterior desfacerii cm liliana89 liliana89 buna ziua!am si eu o problema si as dori sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.am fost concediat cu art 65 codul muncii,am facut contestatie in instanta iar ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza un salariat pe un post desfiintat? larisarazvan larisarazvan Un salariat a castigat in instanta iar aceasta a dispus reincadrarea salariatului pe postul avut anterior si plata drepturilor salariale pana la reincadrarea ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in functie in urma sentintei judecatoresti say say In urma unei sentinte judecatoresti de reintegrare in functia detinuta anterior deciziei de concediere, suntem obligati la reintegrare numai in functia ... (vezi toată discuția)