avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se incadreaza un salariat pe un post desfiintat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se incadreaza un salariat pe un post desfiintat?

Un salariat a castigat in instanta iar aceasta a dispus reincadrarea salariatului pe postul avut anterior si plata drepturilor salariale pana la reincadrarea efectiva.
exista o problema : postul avut de salariat nu mai exista , a fost desfiintat iar el nu accepta un post echivalent. noi am avea o solutie dar este anevoioasa si baguboasa in acelasi timp, si anume sa suplimentam in organigrama un post dar problema este ca la noi organigrama se aproba prin hotarare de consiliu(procedura care este de durata in timp, ar mai trece cca 1 luna jumate, chiar doua)
cum anume sa procedam in aceasta situatie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 27 Octombrie 2011
avind in vedere efectul retroactiv al sentitei judecatoresti, salariata va fi concediata colectiv ca si cum ar fi ocupat postul desfiintat prin concedierea colectiva. pe cale de consecinta, se vor modifica inregistrarile din cartea de munca / revisal si i se vor plati toate drepturile banesti aferente concedierii colective. am citit decizii ale curtilor de apel, publicate, in acest sens.
Nu are cum sa fie concedierea colectiva ca efect retroactiv al hotararii judecatoresti ... In practica , s-a decis ca daca nu este posibilă reintegrarea în funcţia deţinută anterior în cazul în care, ca urmare a reorganizării, postul a fost desfiinţat, singurul efect al reintegrării va fi însă dreptul la despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare in munca - sentinta judecatoreasca Corinutza24 Corinutza24 Prin sentinta judecatoreasca nr......../ 2011 institutia este obligata la reintegrarea functionarului - personal contractual pe functia avuta anterior ... (vezi toată discuția)
Reincadrare salariat concediat - concediere colectiva mihialescu mioara mihialescu mioara Daca un salariat a fost concediat prin concediere colectiva, iar in urma hotararii judecatoresti executorie de drept si ramasa definitiva in urma respingerii ... (vezi toată discuția)
Repunerea unui fost salariat pe post, in situatia in care postul este desfintat cristina69 cristina69 Buna seara Am o speta foarte incurcata si tare as vrea sa stiu cum as putea-o solutiona legal pentru a nu mai fi actionati in judecata Pe scurt societatea X ... (vezi toată discuția)