avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare in munca - sentinta judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare in munca - sentinta judecatoreasca

Prin sentinta judecatoreasca nr......../ 2011 institutia este obligata la reintegrarea functionarului - personal contractual pe functia avuta anterior concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului. Cum se poate pune in aplicare o asemenea sentinta daca postul a fost desfiintat, locul de munca - structura functionala nu mai exista in organigrama , iar in statul de functii nu exista o functie similara celei detinute de salariat anterior concedierii??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 11 Iulie 2011
Daca nu este posibilă reintegrarea în funcţia deţinută anterior în cazul în care, ca urmare a reorganizării, postul fiind desfiinţat, atunci singurul efect al reintegrării va fi însă dreptul la despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
Corinutza24, utilizator
Executarea silita va ramane fara obiect , daca postul pe care a fost angajat a fost desfiintat si nu mai exista posibilitatea reinfintarii acestuia sau alternativa de a fi reintegrat pe un post similar ... ii puteti raspunde ca nu mai exista posibilitatea reintegrarii intrucat postul a fost desfiintat si scos din organigrama societatii si ca nu sunt sanse de a fi reinfiintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se incadreaza un salariat pe un post desfiintat? larisarazvan larisarazvan Un salariat a castigat in instanta iar aceasta a dispus reincadrarea salariatului pe postul avut anterior si plata drepturilor salariale pana la reincadrarea ... (vezi toată discuția)
Reintegrare fictivă ratonu ratat ratonu ratat Ziua buna! După ce am fost concediat abuziv, angajatorul a desființat postul și, deși instanța a decis să fiu reintegrat, acesta nu a între4prins nici ... (vezi toată discuția)
Post temporar reinfiintat alinedelea alinedelea Exista in practica instantelor acceptata ca legala expresia [i]Reinfiintarea temporara a unui post numai pentru punerea in executare a hotararii ... (vezi toată discuția)