avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrare fictivă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrare fictivă

Ziua buna!
După ce am fost concediat abuziv, angajatorul a desființat postul și, deși instanța a decis să fiu reintegrat, acesta nu a între4prins nici un demers în privința reînființării acestuia. În acest moment mi se propune să mă prezint la instituție pentru a fi reintegrat pe un post care nu există, apoi să semnez un act adițional prin care să mi se ofere un post inferior celui ocupat anterior, spunându-mi-se că postul pe care voi fi reintegrat nu există! Menționez faptul că nu înțeleg cum pot fi reintegrat pe un post inexistent... Mă puteți lămuri, vă rog?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 1 Iunie 2021
Cum si-a motivat instanța reintegrarea, daca postul a fost desfiintat?
postul a fost defiintat dupa ce am fost concediat ilegal, pentru a ingreuna reintegrarea mea. Mentionez faptul ca la dosar am depus mai multe documente, din carea reiesea faptul ca se exercitau presiuni asupra mea, pentru a nu sesiza neregulile constatate. Ulterior initierii cercetarii mele disciplinare, dar anterior concedierii efective, neregulile mele au fost confirmate de mai multe instituții, in urma controalelor efectuate. Totusi, in decizia de concediere, nu se face referire la fapte/infractiuni/contraventii savarsite, ci doar se considera ca am atentat la onoarea si demnitatea profesionala a directorului general, solicitandu-i sa respecte legea....
In în acest cazulin care postul pe care s-a dispus reintegrarea nu mai există în organigrama angajatorului deoarece a făcut obiectul restructurării, acesta are obligația ca într-un ”termen rezonabil” (care diferă de la caz la caz) să creeze în organigrama sa un post similar sau să reînființeze postul restructurat. Potrivit jurisprudenței CEDO (Cauza Strungariu împotriva României, Cauza Ștefănescu împotriva României), reîncadrarea se poate face într-un post similar/post echivalent celui deținut anterior, pentru a se putea considera pusă în executarea hotărârea judecătorească și salariatul repus în situația anterioară. Totuși, deși jurisprudența CEDO este obligatorie, trebuie avut în vedere ceea ce presupune un post similar/echivalent – respectiv, același salariu, condiții de muncă, loc de muncă, durata programului de muncă, durata concediului de odihnă, funcție conform cu pregătirea profesională a salariatului, dar, în nici un caz, angajatorul nu este obligat să îi stabilească salariatului reîncadrat, în acest caz, aceleași atribuții de serviciu (fișa postului poate fi diferită)..
[ link extern ] /
Va multumesc pentru răspuns! Din informațiile pe care le dețin, în data de 02.06 voi fi reintegrat pe funcția deținută anterior, iar apoi mi se vor pune la dispoziție câteva posturi libere, invocându-se faptul că funcția mea a fost deființată și nu mai apare în noua organigramă. Cum este posibil să fiu reintegrat pe o funcție care nu mai există într-o organigramă, în timp ce reprezentanții instituției nu au întreprins nici un demers în vederea creării acelei funcții. Demersul lor era foarte simplu: o solicitare la AGA, privind transformarea unei funcții libere în funcția pe care o dețineam anterior...
Daca postul nu se mai doreste a reinfiintat, atunci reintegrarea are pe un un post similar/echivalent .

Alte discuții în legătură

Reintegrare in munca - sentinta judecatoreasca Corinutza24 Corinutza24 Prin sentinta judecatoreasca nr......../ 2011 institutia este obligata la reintegrarea functionarului - personal contractual pe functia avuta anterior ... (vezi toată discuția)
Post temporar reinfiintat alinedelea alinedelea Exista in practica instantelor acceptata ca legala expresia [i]Reinfiintarea temporara a unui post numai pentru punerea in executare a hotararii ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza un salariat pe un post desfiintat? larisarazvan larisarazvan Un salariat a castigat in instanta iar aceasta a dispus reincadrarea salariatului pe postul avut anterior si plata drepturilor salariale pana la reincadrarea ... (vezi toată discuția)