avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand este finalizat cazul pentru a redobandi permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand este finalizat cazul pentru a redobandi permisul?

Buna! am o problema . am fost prins fara permis de conducere in 2008 si am fost judecat aici e rezultaul :Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Jud.sector 6 Bucureşti împotriva S.P.nr.816/06.12.2007 pronunţată de Judecătoria sector 6 Bucureşti.Desfiinţează în parte sentinţa penală atacată şi rejudecând în fond:În baza art.86/1 din O.U.G nr.195/2002 (fost art.78 al.1 din aceeaşi ordonanţă) cu apl.art.74 lit.a şi c c.p.şi art.76 al.1 lit.d c.p.condamnă pe inc.Ferencz Zoltan la 6 luni închisoare.Face apl.art.71 şi art.64 lit.a, b c.p.În baza art.81 c.p.dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei.În baza art.82 c.p.stabileşte termen de încercare pentru inculpat de 2 ani şi 6 luni.În baza art.359 c.p.p.pune în vedere inc.disp.art.83 c.p.În baza art.71 al.5 c.p.pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii se suspendă şi executarea pedepselor accesorii.Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei.Respinge apelul declarat de p.civ.S.C.ON LINE DATEN SYSTEME ROMÂNIA S.R.L.împotriva aceleiaşi sentinţe, ca nefondat.Obligă partea civilă să plătească suma de 20 lei cheltuieli judiciare către stat.Cu recurs.
Acum as vrea sa aflu daca cazul este finalizat sau pot sa dau examneul pt permis de conducere
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 20:59, 15 Iulie 2010
Puteati sa participati la examenul pentru obtinerea permisului de conducere la un an de la data ramanerii definitive si irevocabile a sentintei de condamnare. In cazul dvs. presupun ca nu a mai facut nimeni recurs iar decizia tribunalului a ramas irevocabila , dupa 10 zile de la data pronuntarii/comunicarii. Oricum a trecut mai mult de un an de la aceasta data deci...bafta la examen.
av.M.Hornea
mersi mult pt raspuns. Dar ce pot sa inteleg prin asta ca n-am primit nici o instiintare nimic de la judecatorie numai o amenda de 200 de roni asa ca vreau sa intreb : cam ce o sa fie trecut in cazier? sau la ce sa astept cand cer cazierul
Daca ati fost prezent la dezbateri nu se comunica dispozitivul sentintei penale.Instiintarea pentru plata celor 200 Ron a fost trimisa dup ramanerea definitiva si irevocabila a deciziei penale de condamnare (puteti vedea acolo la ce data v-a fost comunicata instiintarea si aceea e si data ramanerii definitive a deciziei).
Cat priveste cazierul...va aparea mentiunea ca prin sentinta/decizia penala nr... ati fost condamnat la pedeapsa de 6 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii acesteia.
Cu stima,
av.M.Hornea
In cazier va fi trecuta condamnarea de 6 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei. Dupa implinirea termenului de incercare de 2 ani si 6 luni puteti face cerere de reabilitare pentru ca pedeapsa sa fie stearsa din cazier.
Ma vad nevoita s-o contrazic pe colega mea.#-o
Conform art. 134 cod penal in cazul userului nostru intervine reabilitarea de drept, in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an (6 luni in cazul sau), daca in decurs de 3 ani nu a mai savarsit nicio infractiune.Termenul se calculeaza de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei. Adica in cazul sau, dupa trecerea a 6 luni de la data ramanerii definitive a sentintei de condamnare, va calcula 3 ani si abia atunci va fi reabilitat de drept.
Legea prevede reabilitarea judecatoreasca pentru pedepsele cu inchisoarea, mai mari de un an...#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand redobandesc permisul? cristian2 cristian2 am o condamnare 6 luni,suspendare 2 ani si 6 luni, sentinta data in dec 2008,.pentru bautura la volan. Va rog sa imi spuneti cand si cum imi pot redobandi ... (vezi toată discuția)
Cerere reabilitare ,expirare termen incercare evelinna evelinna BUNA ZIUA! VA ROG DACA MA PUTETI AJUTA CU UN MODEL DE CERE REABILITATE (DACA EXISTA )....MAI JOS POSTEZ CEEA CE APARE SI IN CAZIER . IMI POATE SPUNE CINEVA ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis conducere c3zar c3zar Buna ziua. Am avut un accident rutier...eu fiind soferul.. Mentionez ca eu nu mai am permis de 1 an si jumatate ( de cand s-a intamplat accidentul ), timp ... (vezi toată discuția)