avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand redobandesc permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand redobandesc permisul?

am o condamnare 6 luni,suspendare 2 ani si 6 luni, sentinta data in dec 2008,.pentru bautura la volan. Va rog sa imi spuneti cand si cum imi pot redobandi permisul auto si cum pot sa ma reabilitez.
Cel mai recent răspuns: cristian2 , utilizator 10:39, 20 Februarie 2014
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Informatii aici
www.avocatnet.ro/content/art...

multumesc pentru raspuns,dar revin cu mai multe detalii si va rog un raspuns cat se poate de urgent intrucat mi-am gasit un loc de munca si am nevlie de cazier.Deci transcriu exact ce scrie in sentinta:" instanta hotaraste .... pedeapsa de 6(sase) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui .... cu o imbibatie alcoolica >de 0,8 in sange orev,si ped.de art. 87 alin 1 din oug nr.195/2002....cu retinerea dispozitiilor art74 alin.1 lit a)si c) Cod penal ci aplicarea dispozitiilor art 76 alin. e lit d) Cod penal.In baza art.71 alin 1 Cod penal intrzice inculpatului exercitiul drepturilor prevazute la art,64 lit a) teza a II-asi lit,b)Cod penal.
In baza dispozitiilor art.81 Cod penal dispune suspendarea conditionata a exectarii pedepsei aplicata inculpatului prin prezenta sentinta penala pe o durata de 2 ani si sase luni,termen de incercare calculat potrivit dispositiilor art.82 Cod penal.
In baza art.71 alin 5 cod penal pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii suspenda si executarea pedepselor accesorii."
Mentionez ca fapta sa consumat in anul 2006 si sentinta am primit-o in decembrie 2008.
Zilele trecute am solicitat un cazier si am constat ca in el scrie sa sunt inscris in cazierul judiciar cu urmatoarele date:condamnat la 6 luni nchisoare pt artinolele 87 alin e OUG 195/2002,74 literele a,c, 76 litera d,71 alin.2,64 litera a teza a II-a,b Cod penal cu aplicarea articolelor 81,82,71 alin 5,83 Cod penal,termen incercare 2 ani si 6 luni,Sentinta penala ...judecatoria...,neapelare.
Mentionez ca de la acel incident nu am mai avut absolut nici un fel de probleme legale.
Cum trebuie sa procedez pt.reabilitare,unde trebuie sa ma adresez.va multumesc
Reabilitarea se face drept dupa trecerea termenului de incercare.

Dupa implinirea termenului de incercare scoateti un cazier si vedeti daca s-a facut reabilitarea, daca nu s-a facut trebuie cerut instantei sa constate reabilitarea.
va rog sa imi spuneti,daca am depus dosarul in instanta cat timp dureaza pana se constata reabilitarea,eu as avea nevoie in 2,3sapamani.Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta de condamnare cu aplic.art 81 c.pen.- cand pot redobandi permisul de conducere? aacris aacris Solutie: Condamnă pe inculpatul x pentru săvârşirea infracţiunilor: - sfidarea organelor judiciare prev. şi ped. de art. 2721 Cod penal, cu aplicarea ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis maariusboros maariusboros Cumnatul meu a condus fara permis in 2007 si are cazier. Si vrea sa faca Scoala de Soferi . Am o intrebare pt. dumneavoastra . Mai poate da de permis daca in ... (vezi toată discuția)
Doresc si eu sa stiu ce"insemna "... si daca mai pot recupera permisul de conducere ??? inteu87 inteu87 Solutie: În baza art.3201 alin.4 Cod procedură penală - admite cererea formulată de către inculpat ...... la 6 (şase) luni închisoare pentru ... (vezi toată discuția)