avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia

Am o problema foarte complicata...pentru ca eu as vrea sa aleg sa stau cu tatal meu...sa fiu in custodia lui...pentru ca mama mea s-a mutat in alta tara,m-a luat cu ea,iar mie nu imi place si nu vreau sa stau cu ea pentru ca se poarta urat cu mine.Ea nu vrea sa isi dea acordul ca eu sa ma inscriu la o scoala in Romania sau sa ma incrediinteze tatalui,asa ca putem sa deschidem un proces.Am deja 14 ani si as putea sa aleg cu cine sa stau...cu mama sau cu tata...doar ca acum e vacanta judiciara si nu putem face nimic...am putea deschide procesul in septembrie dar eu trebuie sa ma inscriu la o scoala...iar procesul poate tine si un an sau mai mult din cate am inteles,iar fara acordul ei nu pot sa ma inscriu la vreo scoala.E complicat iar eu nu vreau sa ma mai intorc acolo nici o secunda.Incerc sa o conving dar daca nu reusesc se va ajunge la proces si ar fi mult mai complicat.Va rog din suflet sa imi dati niste sfaturi care ar putea sa ma ajute sa reusesc in aceasta problema cu custodia, procesul si acordul tutorelui in orice alegere ar avea copilul,adica eu.
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 07:06, 16 Iulie 2010
TTatal dv.poate introduce o actune de rincredintare. In paralele o cerer de incredintare pe cale de ordonanta presedintiala care se va judecata de urgenta, deci si in vacanta.
Elena_rainbow a scris:

.... mie nu imi place si nu vreau sa stau cu ea pentru ca se poarta urat cu mine.

Ce inseamna mai exact ca se poarta urat cu tine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor catre mama Alexandra912 Alexandra912 Buna seara! Ma numesc Alexandra si am 16 ani. Sunt in custodia tatalui,dar locuiesc cu bunicii. Mama e in strainatate. M-am interesa o cerere de ... (vezi toată discuția)
Sora minora in orfelinat cum poate veni in vacanta in strainatate? MrsAndreea MrsAndreea Buna ziua! Am o situatie foarte complicata pe care nimeni nu reuseste sa o desluseasca. Sora sotului meu este intr-o casa de copii ca urmare a faptului ca ... (vezi toată discuția)
Tatal nu isi viziteaza copilul Alexandrabichito Alexandrabichito Buna ziua ma numesc Alexandra sunt divortata de doi ani am un baietel de 5 ani care mi-a fost incredintat mie.tatal nu sa interesat de copil nu a platit pensia ... (vezi toată discuția)