avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintare minor catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintare minor catre mama

Buna seara! Ma numesc Alexandra si am 16 ani. Sunt in custodia tatalui,dar locuiesc cu bunicii. Mama e in strainatate. M-am interesa o cerere de reincredintare,mentionez ca mama e de acord. Tatal nu ma intretine si nici nu-mi ofera sprijin afectiv. As putea sa obtin reincredintarea?Va rog dati-mi niste detalii cu privire la aceasta. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Alexandra912 , utilizator 14:03, 21 Februarie 2013
Mama dvs. trebuie sa forumuleze cererea si sa se faca o ancheta sociala in tara unde locuieste ea.
Avand in vedere varsta dvs. sansele mamei sunt foarte mari de a obtine castig de cauza mai ales daca circumstantele de fapt vor sustine in instanta varianta dvs.
Mama insa ar avea nevoie de avocat pentru ca in caz contrar ar trebui sa vina in Romania la fiecare termen de judecata.
Multumesc frumos pentru raspuns. Am dovezi(chitante) ce dovedesc ca mama m-a intretinut si m-a ingrijit,chiar daca de la distanta. Imi puteti spune cam cat ar dura acest proces?
Unde e tatal dv.?
Tatal meu e in Romania,avand casa pe langa orasul in care stau eu la bunici..mentionez inca o data ca nu locuiesc la el,el fiind si recasatorit.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
Alexandra912, utilizator
Procesul poate dura si un an de zile.
Depinde in cat timp se face ancheta sociala in strainatate.

Alte discuții în legătură

Program vizitare copil minor de catre parinte cu domiciliul in strainatate. sim0na sim0na Dupa divort copilul minor (6 ani) a fost incredintat catre tata. Mama era in strainatate si a fost citata prin presa desi tatal stia unde se afla. Mama ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori smmg smmg buna ziua am o cunostinta care este in proces de divort cu sotia.au impreuna o fetita de 11 ani.ultima infatisare a fost solutionata astfel: copilul a fost ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor ulterior unei hotarari definitive si irevocabile GinaDeac GinaDeac Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot cere in instanta stabilirea domiciliului copiilor mei in strainatate, desi s-a dat o hotarare in acest sens in urma ... (vezi toată discuția)