Buna ziua.
Am inceputa o constructie (casa) in Bragadiru (Ilfov) cu un constructor (persoana fizica) cu care am incheiat un contract semnat intre parti neautentificat la notar dar semnat de parti. Constructorul a primit avans de la mine (cu chitanta de mana semnata) o suma de bani pentru executia unei faze din constructie si nu mai vrea sa continue constructia.
Doresc sa stabilesc stadiul fizic si calitatea executiei la constructie pana in faza actuala.
Doresc sa mai stiu ce implica aceasta si cat costa, sau ce pt face pentru a recupera banii.
Va multumesc.
Marian.
Pentru consemnarea stadiului fizic, in vederea "asigurarii de dovezi" in sensul prev. Codului Civil si a Codului de pr. Civila, este necesara elaborare, de catre un expert judiciar specialitatea "constructii", a unei expertize tehnice extrajudiciare cu obiectivul "stabilirea stadiului fizic de executie a cladirii la data de ....., in raport de prev. Contractului de antrepriza nr. ..."
Negociati cu un expert judiciar.
Pentru comparatie, Instantele din Bucuresti, pentru o expertiza similara, fixeaza un onorariu de cca. 1.500 - 2.000 lei
Multumesc frumos.
Nici nu stiu ce sa fac, eu doresc sa nu ajung in instanta, ca stiu ce-l asteapta pe "constructor", mai ales ca nu are nici ce-a mai mica sansa de castig.
Nu stiu cum sa-l mai abordez, sa-l determin sa-mi inapoieze banii, nu vreau sa fac rau nimanui. Prostia mea a fost ca i-am dat bani in avans.
Am rezolvat cu expertul judiciar in constructii, acum urmeaza sa ma duc la executorul judecatoresc cu o notificare sa-l anunt pe cale amiabila pe constructor ce intentii am. Daca nici asa nu rezolv nimic urmeaza instanta de judecata,
Stie cineva daca este musai sa deschid proces in instanta de unde se afla constructorul (Buzau) sau pot aici in Bucuresti?