avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inselaciune taxe,impozite,pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inselaciune taxe,impozite,pensie alimentara

Buna, tatal fetei mele plateste minim pensie alimentara,are venituri din lucrarile care le face 1500-2000 euro nu plateste taxe are autorizatie de constructi si asa isi desfasoara activitatea ce pot sa fac pentru majorarea pensiei alimentare?de 7 ani plateste aceiasi suma
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:18, 16 Iulie 2010
daca aveti dovezi ale veniturilor, puteti sa-l chemati in judecata pt marire pensie.
Puteti face o actiune de majorare a pensiei alimentare, dv. ca reprezentant al minorului. Cererea trebuie motivata si insotita de hotararea definitiva prin care s-a stabilit obligatia de intretinere a carei majorare o cereti. Veti face vorbire in cerere si de locul de munca al paratului, iar instanta urmeaza sa faca o adresa pentru a se comunica venitul acestuia.In functie de venitul actual se va actualiza pensia alimentara, dar nu mai mult de 1/4 din actualul venit.(asta in cazul in care nu mai are alti copii in intretinere)
La stabilirea pensiei de întretinere, instanta va avea în vedere si starea de nevoie a celui ce o primeste.
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru majorarea pensiei alimentare va trebui sa va adresati instantei. Va trebui sa indicati locul sau de munca si sa solicitati instantei emiterea unei adrese in vederea comunicarii veniturilor nete pe ultimele sase luni. Daca acesta nu este angajat cu forme legale, faptul ca are autorizatie de construcite nu constituie motiv de majorare a pensiei de intretinere raportat la suma de 1500 - 2000 euro la care faceti referire. Dv va trebui sa aduceti dovezi ca aceste venituri sunt incasate lunar pentru a fi luate in calcul la pensia alimentara.

In lipsa dovezilor, pensia va fi stabilita raportata la salariul minim pe economie care oricum a crescut fata de acum sapte ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara dana12345 dana12345 am o fetita din prima casatorie dupa care primesc o pensie alimentara de 77 de lei pe luna .nu l am dat pentru marirea pensiei alimentare din 2005 .acum ... (vezi toată discuția)
130 lei pensie alimentara de la tatal care locuieste si munceste in germania iolaru iolaru Fostul meu sot plateste 130 lei pensie alimentara, incepand cu anul 2000, cand am divortat si cand copilul nostru avea 2 ani. Nu am cerut niciodata marirea ... (vezi toată discuția)
Buna nicole66 nicole66 Buna ziua,doresc informatii despre procedura pe care trebuie sa o urmez pentru incredintare minor 4 ani,recunoscut legal de tata,dar care a incetat sa ... (vezi toată discuția)