avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna

Buna ziua,doresc informatii despre procedura pe care trebuie sa o urmez pentru incredintare minor 4 ani,recunoscut legal de tata,dar care a incetat sa participe de aprox.12 luni,la intretinerea minorului .Specific ca nu plateste nici pensia alimentara,nu ii cunosc actualul domiciliul doar al parintilor nici locul de munca.De asemeni va informez ca nu detin mijloacele materiale necesare pentru a_mi angaja un avocat. va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:25, 15 Ianuarie 2010
Sa inteleg ca nu sunteti casatoriti...se face o cerere de incredintare minor cu aratarea motivelor de fapt si de drept la instanta competenta, se stabileste o pensie de intretinere in raport cu veniturile tatalui si de asemenea, daca acesta doreste, un program de vizitare al minorului!
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Multumesc ptr. raspuns ,nu am fost casatoriti am stat in concubinaj.As dori sa intreb daca la cerere mai trebuie atasate si alte documente doveditoare si in cazul in care el nu se prezinta ce va urma?
In cerere trebuie sa mentionati dovezile de care intelegeti sa va folositi in dovedirea pretentiilor si sa atasati copii dupa aceste dovezi. Va trebuie astfel copie dupa certificatul de nastere al minorului, copie dupa actul dv de identitate. In situatia in care acesta lucreaza si ii cunoasteti locul de munca specificati in cerere locul de munca si solicitati instantei emiterea unei adrese in vederea comunicarii veniturilor.Daca stiti ca paratul nu este angajat cu forme legale, sau nu realizeza nici un venit aduceti la cunostinta instantei acest aspect, iar pensia de intretinere va fi stabilita raportat la salariul minim pe economie. Puteti solicita judecarea cauzei in lipsa dumneavoastra; nu are relevanta daca paratul se prezinta sau nu la proces; chiar daca este prezent in sala el nu este obligat sa raspunda la strigarea pricinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere tip pentru pensie alimentara nelu72 nelu72 va rog sa-mi aratati cum sa redactez o cerere in instanta pentru a primi pensie alimentara pentru copiii care mi-au fost incredintati prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Acte necesare majorare pensie aliceppvc aliceppvc Pt majorarea pensiei de intretiere pt un minor ce acte trebuie depuse ???? Am consultat diferite site-uri care prezinta modele de actiuni de acest gen...In ... (vezi toată discuția)
Inselaciune taxe,impozite,pensie alimentara Nadia Hönig Nadia Hönig Buna, tatal fetei mele plateste minim pensie alimentara,are venituri din lucrarile care le face 1500-2000 euro nu plateste taxe are autorizatie de constructi ... (vezi toată discuția)