avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... santaj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

santaj

am si eu o problema.. de 2 ani primesc mesaje pe tel .mobil de la o persoana pe care nu o cunosc... si ma ameninta ca trimite sotului meu diverse probe si dovezi incriminatoare legate de viata mea din timpul facultatii... stiu ca ma urmareste in mod constant deoarece este la curent cu tot ce fac in viata personala ... am ajuns la limita nebuniei ...nu stiu cine este si nu stiu cum sa fac sa aflu ..daca sun pe acel nr de tel nu raspunde niciodata sau este inchis... va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ..ce as putea face ...sa merg la politie sa fac o plangere pe numele unei persoane necunoscute ??? nu se poate ..cum pot afla cine este posesorul acelui nr de telefon???
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 22:25, 16 Iulie 2010
mergeti la politie si faceti o plangere.

scrieti cu detalii ce se intampla,nu cinteaza ca nu stiti numele.

mergeti cu un avocat,ca sa va inregistreze crerea.deoarece daca mergeti singura,s-ar putea sa nu vi se inregistreze acea cerere.

anchetatorii o sa faca urmatoarele:

o sa afle antena(orasul) de unde sa facut apeleul

imeiul telefonului,care este un cod unic al fiecarui telefon.

sunt sigur ca acea persoana a mai apelat si ceva prieteni de pe acel numar,astfel,vor putea afla si identitatea faptuitorului,deoarece firma de telefonie mobila,are obligatia sa puna la dispozitie toate datele necesare pentru ancheta.va fi prins.succes.

se va finaliza cu o pedeapsa cu inchisoare,probabil cu suspenadare.
sa scoateti meajele pe hartie,si le depuneti ca proba.de altfel le poate oferii si firma de telefonie.


daca nu reusiti cu politia,sa-mi scrieti in privat numarul de telfon al persoanei si in cel mai scurt timp,va dau adresa dansei :D.dar va recomand politia,ca sa fie prinsa de ei,si sa poate fi acuzata.
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
Ioan Alexandrescu, Alte profesii
am vorbit cu cineva de la politie inca de anul trecut dar mi-a spus ca sunt mici sansele sa se rezolve ..si mai bine ar fi daca as incerca sa ma intalnesc cu acea persoana ...am hotarat atunci sa ma intalnesc cu persoana respectiva , m-am dus la intalnire dar nu a venit ..imi dadea in schimb mesaje spunandu-mi ca ma priveste nu stiu de unde ...am simtit atunci ca innebunesc ..caci eu nu am vazut pe nimeni cunoscut in apropiere ...
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
lidia31, utilizator
Sigur ca puteti face plangere si daca nu stiti cine este faptuitorul (altfel cum s-ar solutiona furturile cu autor necunoscut, daca nu ne-am putea plange decat cand stim CNP-ul si numele infractorului?)

Ce nu puteti sa faceti este o plangere anonima - adica nu puteti ascunde numele dvs...

Teoretic politia trebuie sa va primesca plangerea si fara avocat. Eu zic ca e totusi bine sa apelati la un avocat, pentru a va maximiza sansele sa opriti aceasta nebunie. (sunt unele diferente juridice intre amenintare si santaj, la santaj se poate discuta de un flagrant, etc. etc.)
Si trebuie sa faceti ceva cat ma repede, este grav si pedepsibil serios cee ce vi se intampla, nu lasati lucrurile sa degenereze mai rau decat au facut-o deja.
X, iasi, studenta, 23 ani. ofera placeri domnilor generosi. va suna cunoscut?

imi cer scuze
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
gi-jane2, moderator
@lidia mergeti la politie.in maxim 3 luni vor afla cine este.e simplu,credeti-ma.daca nu va inregistreaza plangerea.va ajut eu,insa pana atunci ramaneti la varianta cu politia.

Alte discuții în legătură

Mesaje vulgare prin sms ContSters62689 ContSters62689 O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela ... (vezi toată discuția)
Amenintari tel cu nr privat angelrain angelrain primesc telefoane cu numar privat des in care sunt injurata si amenintata.se poate afla cine este cel care ma suna?numarul nu mi-l pot schimba pentru ca este ... (vezi toată discuția)
Apeluri telefonice de la un necunoscut lilianahristova lilianahristova Buna ziua,ma confrunt cu o situatie destul de neplacuta pentru mine si familia mea si as vrea sa aflu ce as putea face.Un individ suna incontinu,zi-noapte...., ... (vezi toată discuția)