avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mesaje vulgare prin SMS
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mesaje vulgare prin SMS

O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela pre-platita, deci nu poate fi identificat pe cai normale.
Si-a setat telefonul pentru rejectarea apelurilor, dar tot e un stres mare pentru ea. Are familie, copii, probleme si numai de asa ceva nu are nevoie.
Care ar fi calea legala si, mai ales, sansele de a-l gasi si pedepsi?
Multumesc!
Florin
Cel mai recent răspuns: BIGHY , utilizator 01:18, 9 Februarie 2012
Colega dvs. poate sa solicite interceptarea , punerea sub urmarire a telefonului, pentru ca faptuitorul sa fie depistat, fie sa isi schimbe nr. de telefon.In opinia mea, varianta doua ar fi mai comoda si mai rapida. Eu asa as proceda.Pentru ca sigur este vorba despre o persoana dezechilibrata psihic si, probabil ca nu se va opri decat daca se va plictisi :)
Sunt tare curios, cine i-ar accepta "interceptarea" si cu ce motive :D

Mai ales daca nu o ameninta, doar ii da SMS-uri cu tenta erotica :D
saracuta de ea, ma intreb de ce nu recurge la schimbarea numarului de telefon??:hm:
oare cand un barbat primeste insistent mesaje cu tenta erotica de la o femeie, in cazul asta, femeia nu mai e dezechilibrata psihic..nu? saracuta are doar nevoie de afectiune, nu? :tooth:
Mda..o alta varianta ar fi pur si simplu ignorarea acelui individ, se va plictisi la un moment dat.
Asta da "mare tristete", ca doar nah, are copii, sot, toti se uita in telefonul dansei, sa fim seriosi. Succes.
Xuser,Sonji vi se pare cumva ca destinatarei sms-urilor i se face un favor prin trimiterea acelor sms-uri? De ce considerati ca doar amenintarile pot fi suparatoare? Este o atingere adusa libertatii persoanei, care este asaltata cu mesaje nedorite si care i-ar putea cauza si neplacerti in familie.Incercati sa ganditi si juridic, daca tot va bagati in discutii :)
legally, poi juridic interceptarea se poate cere doar pt. cazuri grave, si cu mandat judecatoresc.

Alte discuții în legătură

Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)
Hartuirea morala,un caz de proces? dumitru23 dumitru23 buna ziua,am si eu o nelamurire,hartuirea morala poate fi un caz de proces.stau intr-o zona cu oameni mai putin educati si de ceva timp am o problema cu o ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin sms eu_200014 eu_200014 Buna, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)