avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mesaje vulgare prin SMS
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mesaje vulgare prin SMS

O colega de-ale mele are o mare tristete: un nebun o suna in disperare si ii trimite SMS-uri cu tenta erotica. Am reusit sa verific, o face de pe o cartela pre-platita, deci nu poate fi identificat pe cai normale.
Si-a setat telefonul pentru rejectarea apelurilor, dar tot e un stres mare pentru ea. Are familie, copii, probleme si numai de asa ceva nu are nevoie.
Care ar fi calea legala si, mai ales, sansele de a-l gasi si pedepsi?
Multumesc!
Florin
Cel mai recent răspuns: BIGHY , utilizator 01:18, 9 Februarie 2012
"x-user" are dreptate. Telefoanele din ziua de azi au tot felul de aplicatii. Poate bloca apelurille respective. Sau cel mai simplu..sa-si schimbe numarul. Nu va de unde l-ar mai putea afla acel individ, care se pare ca nu e din acelasi judet cu "victima"..folosesc ghilimele pentru ca nu cred ca e o victima...atata timp cat singura poate stopa acele actiuni ale acelui individ. Poate ca nici nu are probleme acel individ..poate ca se plictiseste si vrea sa se joace cu nervii ei..poate ca e vreun fost iubit care e gelos si recurge la asa ceva pentru a se razbuna..Sincer..eu mi-as dori sa fiu "hartuit" in felul asta de o 'hartuitoare"..m-as amuza mai mult. Nu cred ca ameninta tipul respectiv..adica..era vorba la inceput doar de mesaje cu tenta erotica..colega ei a spus ca are un sot intelegator..sunt muuuuuulte alte variante prin care poate scapa de aceasta povara..vad ca se insista pe plangeri la politie, etc..rahat(scuze, rahat turcesc, bun, dulce:D) pierdere de vreme, atata timp cat nu e infractiune..sau daca e..nu e grava.
Hmmm, ar trebui sa devina si ea vulgara, sa-i raspunda la mesaje cu aceeasi moneda:))..doar asa, de distractie..glumesc..Ignoranta e mai buna decat toate. Nu cred ca individul trimite mesaje daca ea nu reactioneaza, sigur reactioneaza in vreun fel ..intr-un fel care ii da de inteles individului ca o deranjeaza si probabil pe asta se si bazeaza individul..deci..bafta.
P.S. Si eu sun inistent la un numar..:D..vreau sa aflu ceva de la o anumita persoana..dar nu raspunde la telefon..suna..suna..suna..sun de multe ori pe zi..dr nu a raspuns niciodata..suna suna suna..hmm..odata ce suna..ma gandesc ca apelul nu imi e blocat..si eu pot sa fiu tras la raspundere pentru ca sun insistent..nu cred..
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2012
Sonji, utilizator
Eu ii redirectionam apelul....sau ... mai poti cumpara un fluier si cand suna dementul fluieri la telefon, il va asurzi un pic. Daca repeti faza nu cred ca va mai insista.... poate sa faca glume proaste cu prietenii :D
Cred ca un specialist in psihiatrie ne-ar putea confirma faptul ca un paranoic (sau macar obsedat) se inraieste si mai mult daca il contracarezi. Mai degraba ar trebui ignorat.
Spy007 a scris:

Cred ca un specialist in psihiatrie ne-ar putea confirma faptul ca un paranoic (sau macar obsedat) se inraieste si mai mult daca il contracarezi. Mai degraba ar trebui ignorat.


Poftim...ti-ai dat raspunsul singur/a :), la revedere.
De ce nu schimba numarul de telefon?Sunt tot felul de ciudati care vad in asta un fel de a se distra.Am cunoscut si eu.Mai puteti incerca ce a spus "xuser" mai sus, un fluier si terminat timpanul ciudatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amenințat cu bătaia dacă nu trimit poze în ipostaze indecente. cum mă pot apăra? Daniel12 3georgel Daniel12 3georgel Am fost amenințat de un individ pe Facebook că dacă nu-i trimit poze în ipostaze indecente mă va bate. I-am dat block. Dar ma sunat și ma amenințat că ... (vezi toată discuția)
Hartuirea morala,un caz de proces? dumitru23 dumitru23 buna ziua,am si eu o nelamurire,hartuirea morala poate fi un caz de proces.stau intr-o zona cu oameni mai putin educati si de ceva timp am o problema cu o ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin sms eu_200014 eu_200014 Buna, As vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat.Primesc sms-uri de la un numar pe care-l cunosc.Continutul acestora este insultator.La ... (vezi toată discuția)