avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Santaj emotional
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Santaj emotional

Buna ziua.Tatal meu l-a girat pe fostul meu prieten in vederea obtinerii unui imprumut bancar.Acest fost prieten,s-a dovedit a fii o persoana foarte neserioasa...si de cate ori am vrut sa ma despart de el,ma santaja,afirmand ca nu isi va achita imprumutul, cu scopul de a-l lasa pe tata bun de plata.M-am despartit de el..acum un an..3 ani am indurat acest santaj..si am crezut ca i-a disparut acesta idee,insa ieri tata a primit somatie de la banca...fostul prieten asa cum ma asteptam nu a achitat nici un leu.As vrea sa stiu daca ii pot face plangere,pentru santaj,...stiu ca a trecut un an..si nici nu am dovezi..insa daca ar fi sa-l sun in fata unui organ de ancheta s-ar da de gol..ca nu a achitat sa se razbune pe mine.Stiu ca tata si-a asumat acest risc cand l-a girat..dar totusi nu mi se pare corect sa aiba el de castigat..in urma acestor amenintari.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:40, 16 Iulie 2010
Santaj emotional, santaj emotional (codul penal prevede doar infractiunea de santaj art.194 C.pen.-care pare a se aplica spetei prezentate de dvs.) dar ar trebui sa porniti de la intrebarea: "are prietenul dvs. bunuri care ar putea sa acopere un eventual prejudiciu?".

Apoi sa evaluati situatia si sa va ganditi cum ati putea dovedi sustinerile dvs., de exemplu martori...privind existenta/scopul imprumutului, apoi sa verificati daca tatal dvs. a renuntat, in contractul de imprumut la beneficiul discutiunii si diviziunii"...iar dupa evaluarea situatiei (ar fi bine sa apelati la sfatul concret al unui specialist in domeniu) sa va ganditi la formularea unei plangeri penale, pentru "santaj, inselaciune in contracte..." desi putin probabil ca veti rezolva ceva printr-o plangere penala...

Recomand sa actionati totusi si pe latura civila si pe latura penala insa dovezile sunt esentiale pentru o solutionare favorabila, altfel, nu va crede nimeni nimic din ceea ce sustineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un prieten a girat ... Gabryell10 Gabryell10 Nu sunt in cauza ( si nici nu mi-as dori ) insa un prieten la care tin este, si as vrea sa-l ajut. A girat ceva vreme in urma un colaborator cu situatie buna ( ... (vezi toată discuția)
Executare silita c.a. c.a. s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la ... (vezi toată discuția)
Am girat si acum am probleme pukla pukla Acum aprox 2 ani am girat un coleg de servici. El nu mai lucreaza la noi si are o situatie financiara foarte proasta. Oricum... in ultima perioata (poate chiar ... (vezi toată discuția)