avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna RCA

Buna ziua,am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea speta-masina mea a fost implicata(parcata fiind)intr-un accident minor cu daune materiale,mai concret un alt conducator auto a dat cu spatele si mi-a lovit masina in partea dreapta.In urma constatarii amiabile facuta la asigurari am plecat la service pt.efectuarea revizului si constatarea daunelor(bara fata la schimb,bandou ,far.etc).Cei de la service au cerut o prima reconstatare pt.becul de far(xenon)care nu functiona(fapt specificat de mine in procesul verbal de la asigurator).Dupa reconstatare s-a aprobat si inlocuirea acestui reper,buuuun...cand cei de la service au montat becul xenon nou,surpriza... nu functiona ,intrucat era ars balastul(transformatorul)xenon,care era plin de apa,ce se infiltrase in far(se obs.si in fotografiile initiale),drept pt. care au solicitat o noua reconstatare pt.inlocuirea balastului xenon.Se deplaseaza inpectorul zonal,si surpriza,nu avizeaza inlocuirea reperului respectiv,pt motiv ca nu a fost avariat in urma accidentului,si mai frumos de atat revine si nu aproba nici schimbarea becului xenon aprobat anterior!!!!!!Mentionez ca balastul xenon a fost ars(cred)intrucat in urma accidentului respectiv s-a spart carcasa de protectie a farului ,pe unde s-a infiltrat apa ce mi-a afectat si balastul.Cei de la asigurari considera ca este vina mea:D ,pt.ca spun ei -nu am limitat consecintele accidentului-#-o,de parca eu aveam de unde sa stiu,ce se intampla in farul meu!!Colac peste pupaza,bara schimbata de cei de la service nu este originala si bineinteles arata ca dracu....Prin urmare cu scuzele aferente pt.amanuntele tehnice furnizate,eu ce pot face?Mentionez ca in prima faza i-am reclamat la CSA,DAR SINCER NU PREA AM INCREDERE...Multumesc anticipat pt.ajutor!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:37, 16 Iulie 2010
CSA a fost o optiune foarte buna in acest sens..vreau sa va spun ca se si ocupa de sesizari....important este daca dvs in momentul in care ati luat masina de la service ati semnat ca totul este in ordine.....si daca la asigurator a fost semnata cererea de despagubire cu obiectiuni.....in baza acestor acte si a cosntatarii servisantului puteti sa dati in judecata societatea asiguratoare!Bafta!
am uitat un element esential...procesul verbal de constatare completata de asigurator in momentul deschiderii dosarului de dauna.....acolo se pot vedea si reperele pentru care intra masina in service!....
La service nu am semnat inca nimic,nici la asigurator.
cand scoateti masina din service aveti grija ca lucrarea sa fie facuta cum trebuie....daca este ceva anormal...puteti sa semnati cererea de despagubirea de la asigurator cu obiectiuni.......solicitati ca masina sa va fie adusa in starea tehnica initiala...in niciun caz sa nu semnati cererea de despagubirea fara obiectiuni (daca este cazul)..ptr ca nu mai aveti ce face ulterior....l
mutltumesc inca o data pt.ajutor,masina am ridicat-o din service(pt.ca trebuie sa circul,nu pot astepta la nesfarsit-dureaza deja de o luna)insa nu am semnat nimic la ei deoarece masina nu a fost adusa in starea initiala,inca,in plus bara fata nu este originala,si bineinteles nu se incadreaza perfect in asamblul masinii.

Alte discuții în legătură

Problema inspector fga Offset Offset Buna ziua. Am o problema delicata cu un inspector FGA (fondul de garantare). In luna iunie am fost accidentat de o persoane care avea asigurare la ... (vezi toată discuția)
Întârziere reparație mașinã pe polița rca a soferului vinovat Paharnic Paharnic În 30.11.2013 un aigurat Groupama a tăiat curba, a intrat pe contrasens și mi-a lovit mașina, o Honda Accord din 2007. Am făcut constatare ... (vezi toată discuția)
Despagubire deviz rca Roger25 Roger25 Buna ziua, Situatia este in felul urmator: am de reparat avariile spate ale masinii, pe asigurarea celui care m-a lovit (Euroins). Mi-am ales singur ... (vezi toată discuția)