avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... PENSIA ALIMENTARA IN GERMANIA
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

PENSIA ALIMENTARA IN GERMANIA

Buna ziua.As dori un raspuns referitor la cuantumul pensiei alimentare minime in Germania .Fostul meu sot-roman cu drept de munca in Germania -imi trimite acum suma de 50 de euro , cuantumul sumei fiind decis de el. Eu am o hotarare judecatoreasca din 2004 prin care el era obligat sa plateasca copilului nostru -acum in varsta de 9 ani-suma de 500 de mii lei vechi- pensie calculata atunci la nivelul salariului minim din tara.Intrebarea mea este -daca acum as dori recalcularea pensiei alimentare in functie de veniturile lui din Germania-el locuind si muncind acolo-unde trebuie eu sa inaintez cererea si daca se poate sa imi spuneti care este cuantumul minim al pensiei alimentare calculata la venitul minim din Germania.Specific faptul ca el nu mai are alt copil ,dar este casatorit si sotia sa primeste pensie alimentara pentru copilul ei din prima casatorie.
Va multumesc anticipat pantru raspuns
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 04:19, 8 Septembrie 2010
Deci, s-o luam pe rand:
1. pensia nu se calculeaza dupa regulile din Germania, ci dupa cele romane.
2. conform acestora, aveti dreptul sa cereti majorarea pensiei de intreinere, la tribunal, promovand o actiune care se cheama exact asa "majorare de pensie de intretinere pentru minor". actiunea se promoveaza la judecatoria de la domiciliul tatalui, sau de la domiciliul minorului.
3. motivele pentru a se admite o astfel de cerere sunt: (a) au crescut nevoile copilului - de argumentat in ce fel si (2) au crescut veniturile sotului - din pacate asta trebuie dovedit.
4. abia aici intervine problema, fiindca nu imi dau acum seama cum dovediti cresterea veniturilor din Germania (are sotul contract de munca? aveti cui cere date oficial despre veniturile lui - angajator, patron,ceva? va cere instanta informatii in Germania? etc.)
5. si, odata obtinuta o hotarare, daca tatal nu plateste conform acesteia, se mai pune problema executarii silite, mai dificil de facut in Germania.
6. e bine pentru dvs. ca nu mai are aalt copil, cota datorata copilului dvs. fiind atunci de 1/4 din venituri.
Succes.
Puteti face o cerere de majorare a pensiei alimentare .. insa trebuie sa dovediti ca el realizeaza venituri in Germania , astfel incat pensia sa se calculeze in functie de aceste venituri.
Intru-cat ai intrebat si de cuantumul pensiei minime din Germania eu iti pot spune ca aici exista niste tabele dupa care ti se calculeaza pensia alimentara ,adica daca sotul castiga intre 1501-1900 euro,copilul este de 0-5 ani trebuie sa plateasca 281 euro.Iti pot recomanda sa cauti si tu acest tabel in internet care se numeste "Düsseldorfer Tabelle".
Cererea de majorare a pensiei alimentare se depune la instanta din tara ...iar regulile de stabilire a pensiei sunt cele date de legislatia romana, nu de cea germana.
Reglementari la nivel comunitar: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea pensiei alimentare mirka mirka Buna ziua, in urma divortului copilul a fost incredintat tatalui prin hot definitiva si irevocabila si sa platesc o pensie alimentara de 100 euro/luna prin ... (vezi toată discuția)
130 lei pensie alimentara de la tatal care locuieste si munceste in germania iolaru iolaru Fostul meu sot plateste 130 lei pensie alimentara, incepand cu anul 2000, cand am divortat si cand copilul nostru avea 2 ani. Nu am cerut niciodata marirea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara David Mirabela David Mirabela sunt in divort cu sotul meu , impreuna avand un copil de 3 ani si jumatate care a aramas in ingrijirea mea.El este plecat cu contract de munca in strainatate{ ... (vezi toată discuția)