avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Folosire fara drept a calitatii de avocat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Folosire fara drept a calitatii de avocat

buna ziua.am un priten care cunoaste bine dreptul penal,fiind student la drept.
intr- seara,am ajus la politie pentru furt,l-am sunat si el ma ajutat sa invar lucrurile in asa fel ca nici nu mai sunt cercetat.

intrebarea mea este:daca el inca nu este avocat,incalca vreo lege daca ma ajuta,pe mine sau pe alte persoane?a fost la politie si a vorbit si cu politistii,iar acestia ia spus ca nu stiu ce lege incalca.

va rog daca se poate un raspuns competent.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Alexandrescu , Alte profesii 15:32, 16 Iulie 2010
in cazul in care el s-a dat drept avocat, intradevar a gresit, uzurpare de calitati ofocoale parca se numeste infractiunea, dar daca nu s-a folosit de aceasta calitate nu vad pentru ce sa fie cercetat
art. 240 C. p. Folosirea fara drept a unei calitaţi oficiale, însoţita sau urmata de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

FORME:
1. actele preparatorii – deşi posibile, nu se pedepsesc;
2. tentativa - nu se pedepseşte;
3. fapt consumat - aceasta infracţiune se consuma în momentul în care s-au savârşit cele doua acţiuni incriminate şi s-a produs urmarea imediata. Daca faptuitorul a savârşit numai prima acţiune, fapta se afla în forma tentativei şi nu se pedepseşte.

cred ca a fost atat de inteligent incat sa nu se prezinte drept avocat.

in rest ``prietenul la nevoie se cunaoste :)) ``

Ar trebui sa va raspunda chiar prietenul dvs. daca e student la drept.
Daca nu si-a insusit calitatea de avocat, atunci totul este in regula...in rest, oricine poate sa dea sfaturi!

avocat Radu Stan
userul a vrut sa se asigure probabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infrctiune corinuta corinuta exista vreo diferenta intre omor si omor fapta consumata....am gasit intr-un text si nu inteleg de ce se gasea sub aceasta forma..... (vezi toată discuția)
Stima si respect…nici nu stiu cum sa incep.in urma cu 3/4 luni ... sava_000 sava_000 Stima si respect…nici nu stiu cum sa incep.In urma cu 3/4 luni am fost prins impreuna cu 3 prieteni cu o cantitate de 0.7g marijuana,de catre jandarmi.Nu a ... (vezi toată discuția)
Tentativa de talharie, sau tentativa de furt? kwy1200 kwy1200 Eram pe strada intr-o seara la un moment dat am vazut in fata mea un X care se apropia cu pasi repezi de o Y cand ajunge in dreptul ei apuca cu forta geanta , ... (vezi toată discuția)