buna ziua.am un priten care cunoaste bine dreptul penal,fiind student la drept.
intr- seara,am ajus la politie pentru furt,l-am sunat si el ma ajutat sa invar lucrurile in asa fel ca nici nu mai sunt cercetat.
intrebarea mea este:daca el inca nu este avocat,incalca vreo lege daca ma ajuta,pe mine sau pe alte persoane?a fost la politie si a vorbit si cu politistii,iar acestia ia spus ca nu stiu ce lege incalca.
in cazul in care el s-a dat drept avocat, intradevar a gresit, uzurpare de calitati ofocoale parca se numeste infractiunea, dar daca nu s-a folosit de aceasta calitate nu vad pentru ce sa fie cercetat
art. 240 C. p. Folosirea fara drept a unei calitaţi oficiale, însoţita sau urmata de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
FORME:
1. actele preparatorii – deşi posibile, nu se pedepsesc;
2. tentativa - nu se pedepseşte;
3. fapt consumat - aceasta infracţiune se consuma în momentul în care s-au savârşit cele doua acţiuni incriminate şi s-a produs urmarea imediata. Daca faptuitorul a savârşit numai prima acţiune, fapta se afla în forma tentativei şi nu se pedepseşte.
cred ca a fost atat de inteligent incat sa nu se prezinte drept avocat.
Infrctiune
corinuta
exista vreo diferenta intre omor si omor fapta consumata....am gasit intr-un text si nu inteleg de ce se gasea sub aceasta forma..... (vezi toată discuția)