avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stima si respect…nici nu stiu cum sa incep.In urma ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stima si respect…nici nu stiu cum sa incep.In urma cu 3/4 luni ...

Stima si respect…nici nu stiu cum sa incep.In urma cu 3/4 luni am fost prins impreuna cu 3 prieteni cu o cantitate de 0.7g marijuana,de catre jandarmi.Nu a fost flagrant…adica ne au perchezitionat aleatoriu.Canabisul era strict pentru consul personal ,niciunul din noi nu vindem ,doar ca la momentul respectiv eram prea speriati de ce s-a intamplat iar pe declaratie scrie ca era al unui prieten de al nostru.Acuma 2 zile am primit telefon ca trebuie sa ma prezint la sediul diicot din orasul meu si ca ma va astepta o procuroare acolo.Vreau sa stiu ce o sa ma astepte…in sensul ca nu cred ca statul roman baga in puscarie 4 tineri adolescenti care toti muncesc si sunt la facultate.O sa pot sa ii explic procuroarei cum sta treaba de fapt?ca era pentru consul personal?
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
sava_000, utilizator
Nu conteaza ca sunteti studenti. Nu exista categorii care au permisiunea de a consuma/comercializa droguri. Conteaza ca aveati droguri asupra voastra.
Tu ii spui procurorului ce vrei. El va sti sa descopere adevarul.
Si, apropo! Nu mai fa confuzie intre Statul Roman din care si tu faci parte si Guvern, parlament, orice forma de guvernare. Doar esti student!
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
Dupre, utilizator
Buna ziua,
In Romania, atat traficul cat si consumul de stupefiante (intra si canabisul!) reprezint[ infractiune.
Vă sfatuiesc sa contactati un avocat din localitatea dvs. si sa mergeti la audiere la parchet impreun[ cu acesta.
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2023
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Sunteti cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute la art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000 in modalitatea-deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept.
Pentru cei care nu cunosc, in Romania consumul nu este incriminat.
Ati fost citat deoarece ati capatat calitatea de suspect (probabil a venit rezultatul de la expertiza si s-a confirmat ca substanta gasita asupra dvs era cannabis). Procurorul o sa va aduca la cunostinta drepturile si obligatiile si veti da o declaratie daca doriti.
În cazul săvârşirii infracţiunilor prevăzute la art. 4, procurorul dispune, în termen de 24 de ore de la începerea urmăririi penale, evaluarea consumatorului de către centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în scopul includerii acestuia în circuitul integrat de asistenţă a persoanelor consumatoare de droguri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum marijuana abc1221efg abc1221efg Buna seara! Acum 2 zile am iesit din bloc, iar la coltul strazii era o masina de politie stationata. Am continuat sa ma duc in acea directie, iar in momentul ... (vezi toată discuția)
Deținere canabis pentru consum Dxddsdd Dxddsdd Daca am fost prins impreuna cu un prieten de catre un echipaj care facea verificari ca detineam asupra noastra in masina, 5 grame de canabis folosit pentru ... (vezi toată discuția)
Posesie marijuana GabelloBtg GabelloBtg Am fost perchezitionat de catre jandarmerie si s-a gasit asupra mea un \"dispozitiv de maruntit\" numit Grinder si un plic cu cateva firicele de tutun. Nu sunt ... (vezi toată discuția)