avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce se aplica?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce se aplica?

Buna ziua tuturor, as dori sa stiu in cazul restructurarilor bugetarilor daca mai sunt valabile articolelel din CM, CCM pe unitate. Personalul se pare ca va fi restructurat pe alte criterii decat cele prevazute de lege si nu mai are rost sa le insir ca le stie toata lumea. Dupa ce legi poti face o contestatie de concediere daca consideri ca esti nedreptatit? Daca eu si sotia mea am in intretinere pe tatal meu fara niciun venit putem fi dati afara amandoi sau numai unul. Am citit in legea 329/2009 la art 6 (f) ca intretinatorii de familie ar trebui sa fie ultimii la restructurari dar nu specifica daca sunt 2 soti . Nimeni nu mai stie nimic , toata lumea e debusolata. Un sfat ne-ar fi de maxim ajutor.

Cel mai recent răspuns: Purice Ovidiu , Avocat 19:32, 16 Iulie 2010
Cert este ca oricedecizie de concediere poate fi atacata in instanta, iar decizia trebuie sa fie motivata si sa se conformeze legii, deci daca se va produce concedierea atacati- o in instanta, de regula aceste litigii se castiga, iat sarcina probei revine angajatorului, deci el trebuie sa faca dovada legalitatii si temeiniciei deciziei, iar in plus asemenea actiuni sunt scutite de plata unei taxe judiciare de timbru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara in perioada de preaviz manea 2 manea 2 o persoana a fost concediata disciplinar in timpul perioadei de preaviz primit pentru restructurare post. La momentul concedierii disciplinare (pt absente ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - contract de munca, restructurari Mihaela Capatina Mihaela Capatina Buna ziua In cazul unor restructurari care sunt criteriile legale de restructurare tinand cont ca este societate comerciala care nu are contract colectiv de ... (vezi toată discuția)
O eventuala disponibilizare gixee gixee sunt inadrat ca personal contractual intr-o institutie bugetara si din ianuare se aud ca vin alte restructurari. acum jumatate de an a fost concediata si mama, ... (vezi toată discuția)