avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... foarte greu de gasit raspunsul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

foarte greu de gasit raspunsul

Buna ziua !
Sunt parte civila intr-un dosar penal.
Constituirea de parte civila am facut-o la politie fara a preciza suma de bani.
In faza de judecata, la primele 2 termene, am fost prezent si asistat insa s-a amanat dosarul.
La al treilea termen, aparatorul meu a depus prin fax o cerere de amanare motivata cu scutire medicala.
Instanta a trecut insa la incuviintarea probelor ceea ce inseamna ca s/a citit actul de sesizare...
Intrebarea este daca mai pot sa precizez suma pe care o pretind ca despagubire in calitate de parte civila .... Nu gasesc raspunsul desi studiez de ceva vreme...
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 22:14, 16 Iulie 2010
Important este ca v-ati constituit parte civila inainte de citirea actului de sesizare .
Cuantumul despagubirilor il puteti preciza dvs , desi , in functie de probe , prejudiciu , acesta se va stabili de catre instanta in mod impartial , indiferent de suma pe care o doriti dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte civila, pot preciza cuantum despagubiri? alex27ionescu alex27ionescu Buna ziua ! Sunt parte civila intr-un dosar penal. Constituirea de parte civila am facut-o la politie fara a preciza suma de bani. In faza de judecata, la ... (vezi toată discuția)
Constituire de parte civila la politie, precizarea sumei pana cand ? alex27ionescu alex27ionescu Buna ziua ! Constituirea de parte civila se poate realiza pana la citirea actului de sesizare. In speta, s-a efectuat constituirea de parte civila in faza de ... (vezi toată discuția)
Parte civila iarina_73 iarina_73 Buna ziua! Sunt citata pentru primul termen de judecata in instanta in calitate de parte civila. In cazul in care nu ma prezint, ce se intampla? (vezi toată discuția)