avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte civila
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte civila

Buna ziua!
Sunt citata pentru primul termen de judecata in instanta in calitate de parte civila.
In cazul in care nu ma prezint, ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:13, 2 Septembrie 2010
Trebuie sa prezentati, fiind in interesul dvs. , intrucat trebuie sa va sustineti actiunea civila. Daca va referiti la sanctiuni, nu cred sa aveti probleme.
Constituirea de parte civila se face in faza de cercetare penala si in fata primei instante pana la citirea actului de sesizare.
Astfel, daca procedura la primul termen va fi indeplinita se va da citire actului de sesizare al instantei, se va audia inculpatul apoi partea vatamata-constituita parte civila si apoi se va da cuvantul partilor pentru propunerea de probe.
Cu alte cuvinte sunteti in masura in a pierde posibilitatea de a fi audiata, de arata in fata instantei ca va consituiti parte civila si nu veti putea propune probatorii pentru dovedirea despagubirilor materiale/ morale pe care le solicitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal-vatamare corporala Roni_Maria Roni_Maria Buna ziua, Sunt in proces penal cu o persoana care m-a vatamat corporal atat pe mine cat si pe fiica mea, eu am beneficiat de 25 de zile de ingrijire ... (vezi toată discuția)
Termen constituire parte civila marianaragalie marianaragalie Va rog sa ma ajutati cu art din CPP in care se precizeaza termenul in care intru-un dosar penal o persoana se poate constitui parte civila. Multumesc (vezi toată discuția)
Parte civila intr-un proces penal Velica Rodica Velica Rodica Ce inseamna a ma constitui parte civila intr-un proces penal (vezi toată discuția)