avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare imobil -
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare imobil -

sunt casatorita si am 1 copil minor prescolar
in prezent locuim singuri (eu,sotul si copilul) in apartamentul socrilor care sunt coproprieteri, apartamentul fiind imbunatatit si modernizat de noi
noi-eu si sotul -nu avem imobil in proprietete( ca bun personal sau achizitionat inmpreuna)
sotul mai are 1 sora -casatorita si cu 1 copil major
eu nu mai am frati / surori, sunt unicul copil a parintilor
parintii mei au 2 imobile situate in localitati diferite , in alt judet ( provenite din mostenire si cumparare, in unul locuind ei )decat cel in care locuiesc eu cu familia - la circa 70 km
parintii mei vor sa imi cumpere cu banii lor , doar pentru mine (si copilul meu ) un imobil -adica doar eu sa fiu proprietar - in localitatea in care locuiesc in prezent ,dar nu vor ca in caz de divort al meu sa intre la partaj si imobilul cumparat de ei pentru mine nu vor sa cumpere pe numele lor - (problema cu impozitul mare pe a 2-a , a-3-a proprietate foarte mare )si nici pe numele copilului meu ( sa nu fie necesara implicarea autoritatii tutelare pentru copilul meu , oricum el ma mosteneste pe mine)
CUM SA FACEM????
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:19, 17 Iulie 2010
Sa cumpere imobilul parintii dvs. dupa case sa transmita dreptul de proprietate catre dvs. prin donatie.
in felul acesta imobilul nu devine bun comun al sotilor si in caz de divort sotul nu va avea dreptul la respectivul imobil.
Bunurile dobândite prin donatie sunt proprii, fie ca este vorba de donatie directa, indirecta, deghizata sau dar manual, afara de cazul in care dispunatorul a prevazut expres ca bunul donat sa devina bun comun.
~ Conținut șters la cerere ~
poate va puteti rezolva problema printr-un singur act. sa cumparati ap pe numele dvs, iar in acte sa se specifice ca intreaga suma provine din donatie de la parinti, exclusiv pt dvs
va costa destul de mult ca parintii sa cumpere ap si sa vi-l doneze apoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, eu locuiesc in strainatate cu soțul și fetița noastră ... IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, Eu locuiesc in strainatate cu soțul și fetița noastră de 6 ani! Având in vedere ca relația cu soțul nu este una buna vreau sa ma întorc ... (vezi toată discuția)
Cum poate un imobil sa nu faca obiectul partajului in caz de divort? Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, Sunt casatorita de 11 ani si am impreuna cu sotul meu, doi copii minori. Pana acum noi am locuit si in strainatate o perioada si nu ne-am ... (vezi toată discuția)
Divort, cumparare imobil inainte de finalizarea procesului ramona mester ramona mester daca achizitionez un apartament din banii parintilor mei, eu fiind casatorita , acesta intra la partaj la divort? eu vreau sa trec apartamentul strict pe ... (vezi toată discuția)