avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Parintii mei au un apartament. Suntem doi frati. Eu am un copil major, sunt casatorita. Care sunt pasii care trebuie urmati pentru a trece partea mea de mostenire (dinspre parinti) pe numele copilului meu (doresc acest lucru sa-l facem cat suntem toti in viata !! pentru a avea certitudinea ca partea mea ramane copilului meu si nu se poate atinge nimeni de ea). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 14:23, 17 Iulie 2010
A fost deschisa succesiunea, adica parintii au decedat? sau doar va ganditi la viitor? daca au decedat, dezbateti succesiunea , va obtineti dreptul pe care apoi i-l transmiteti copilului printr-un act , pe care vi-l poate recomanda notarul, ca fiind mai avantajos.
Daca parintii dvs. sunt in viata nu puteti face nimic intrucat ei au dreptul de a vinde tot ceea ce au in proprietate si la data deschiderii succesiunii(data decesului lor) dvs. sa nu mai aveti ce mosteni.
Mai mult decat atat, la momentul acesta nu se stie cine pe cine va mosteni.
Nu intotdeauna mor cei batrani.
Asemenea probleme nu se rezolva cu intrebari pe NET.
Pentru lucruri serioase trebuie sa ai o atitudine pe masura, responsabila si sa primesti o consultanta de la un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat
cat timp parinti sunt in viata numai ei pot dispune de imobilul respectiv , asa ca mai asteptati un pic sau pot chiar ei sa-i faca contract de v/c pe 50 % ptr a nu mai interveni si dvs ca mostenitor
~ Conținut șters la cerere ~
Userul a mentionat:
cat suntem toti in viata

Deci nu a murit nimeni.

Daca doresc, parintii dvs. pot sa vanda/doneze copilului dvs. o cota parte din bunurile lor, cu respectarea rezervei succesorale ( a sotului supravietuitor si a descendentilor - dvs. si fratele).

Alte discuții în legătură

Mostenire !!! ContSters110753 ContSters110753 Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :( Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata ... (vezi toată discuția)
Mostenire mona71 mona71 Am o problema in legatura cu partea de mostenire la care avem dreptul eu si fratele meu din vanzarea apartamentului care i-a apartinut bunicii mele. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Un caz mai special de succesiune? ContSters32406 ContSters32406 salutare am si eu o intrebare referitor la un caz (zic eu) mai special de succesiune. Exista bunic, bunica, 3 copii iar unul din copii are si el un copil ... (vezi toată discuția)