Parintii mei au un apartament. Suntem doi frati. Eu am un copil major, sunt casatorita. Care sunt pasii care trebuie urmati pentru a trece partea mea de mostenire (dinspre parinti) pe numele copilului meu (doresc acest lucru sa-l facem cat suntem toti in viata !! pentru a avea certitudinea ca partea mea ramane copilului meu si nu se poate atinge nimeni de ea). Multumesc
Va multumesc celor care au inteles ce ma interesa si ati raspuns. Desigur ca o consultatie serioasa si detaliata o voi aborda cu un avocat. Sunt absolut rupta de aceste treburi , ca atare doream sa aflu doar daca parintii mei (in viata, Dumnezeu sa-i tina cat mai mult) pot face ceva direct pentru fiul meu , ACUM. Tocmai aici este problema mea: daca mor nu vreau ca partea mea sa ajunga in buzunarul altei persoane.
Poate am fost cam dur cu dvs. Scuze
Daca se intampla ceva cu dvs.(decesul inaintea parintilor dvs, predeces) ,intro asemenea situatie copilul dvs, prin reprezentare va culege din mostenirea bunicilor (la decesul bunicilor) aceeasi cota de care beneficiati si dvs. daca veti fi in viata la data deschiderii succesiunii parintilor dvs.
Mostenire
mona71
Am o problema in legatura cu partea de mostenire la care avem dreptul eu si fratele meu din vanzarea apartamentului care i-a apartinut bunicii mele. Bunica mea ... (vezi toată discuția)