avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Parintii mei au un apartament. Suntem doi frati. Eu am un copil major, sunt casatorita. Care sunt pasii care trebuie urmati pentru a trece partea mea de mostenire (dinspre parinti) pe numele copilului meu (doresc acest lucru sa-l facem cat suntem toti in viata !! pentru a avea certitudinea ca partea mea ramane copilului meu si nu se poate atinge nimeni de ea). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 14:23, 17 Iulie 2010
Va multumesc celor care au inteles ce ma interesa si ati raspuns. Desigur ca o consultatie serioasa si detaliata o voi aborda cu un avocat. Sunt absolut rupta de aceste treburi , ca atare doream sa aflu doar daca parintii mei (in viata, Dumnezeu sa-i tina cat mai mult) pot face ceva direct pentru fiul meu , ACUM. Tocmai aici este problema mea: daca mor nu vreau ca partea mea sa ajunga in buzunarul altei persoane.
Poate am fost cam dur cu dvs. Scuze
Daca se intampla ceva cu dvs.(decesul inaintea parintilor dvs, predeces) ,intro asemenea situatie copilul dvs, prin reprezentare va culege din mostenirea bunicilor (la decesul bunicilor) aceeasi cota de care beneficiati si dvs. daca veti fi in viata la data deschiderii succesiunii parintilor dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
Gabriel Trifu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire !!! ContSters110753 ContSters110753 Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :( Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata ... (vezi toată discuția)
Mostenire mona71 mona71 Am o problema in legatura cu partea de mostenire la care avem dreptul eu si fratele meu din vanzarea apartamentului care i-a apartinut bunicii mele. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Un caz mai special de succesiune? ContSters32406 ContSters32406 salutare am si eu o intrebare referitor la un caz (zic eu) mai special de succesiune. Exista bunic, bunica, 3 copii iar unul din copii are si el un copil ... (vezi toată discuția)