avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea contraventiilor!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea contraventiilor!

Buna ziua! Va rog daca se poate, numarul legii de aplicare a contraventiilor si ultima data cand a fost updatata!!!

Merci!!!
OG 2/2001 modificata prin L.180/2002.
Puteti sa fiti mai explicit?
La ce fel de contraventii ca referiti?
Exista mai multe acte normative care fac referire la contraventii.
Doamna avocat v-a raspuns foarte precis, este vorba de legea nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor si nu inteleg nedumerirea.
av.corduneanu.daniel a scris:

Doamna avocat v-a raspuns foarte precis, este vorba de legea nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor si nu inteleg nedumerirea.

Eu nu aveam nicio nedumerire ci numai vroiam sa-l ajut pe om.
Din pacate se pare ca am fost inteles gresit, dle Avocat.
Dar probabil ca nici dvs. nu ati citit cu atentie solicitarea initiala sau poate sunteti putin ruda cu mama Omida.
Conform art. 1 din OG 2/2001, " Constituie contravenţie fapta săvârşită cu vinovăţie, stabilită şi sancţionată prin lege, ordonanţă, prin hotărâre a Guvernului sau, după caz, prin hotărâre a consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucureşti, a consiliului judeţean ori a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
In consecinta, numai daca nu va incadrati in acel grad de rudenie mentionat anterior nu stiu cum v-ati putut da seama ca omu` intreba de OG2/2001?
Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare autoturism sector 6 vasta vasta Mi-a fost ridicat autoturismul parcat regulamentar (zic eu) pe o straduta langa Orizont (Drumul Taberei) sector 6. Motivul a fost art. 174 lit. e (oprire în ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! as dori sa știu daca un pv care nu are calitatea ... F.R. F.R. Bună ziua! As dori sa știu daca un PV care nu are calitatea agentului constatator pe el este nelegal. Prima instanta a considerat ca este in regula, desi in ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala romobil romobil Am primit un PV amenda contraventionala de la POL comunitara Timisoara pentru stationare cu auto mai mare de 3,5 t pe un drum public din Timisoara. Amenda data ... (vezi toată discuția)