avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Folosire date cu caracter personal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Folosire date cu caracter personal

Ma aflu in proces de divort, intentat de mine, (sotul nefiind de acord)si sotul meu
mi-a folosit copia cartii de identitate in scopul trimiterii unei hartii denigratoare la serviciul meu. As dori sa stiu daca in acest caz, tinand cont de faptul ca eu nu am stiut de intentiile sale, se pot lua masuri juridice.Firma la care lucrez ar fi trebuit sa ia masuri la primirea acestei hartii si sa sesizeze politia pentru utilizarea datelor mele far accordul meu ?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 13:40, 17 Iulie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile legii 677 / 2001 actualizata pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, competenta sesizarii acestei situatii revine persoanei lezate, adica dumneavoastra si nu firmei la care lucrati. In alta ordine de idei, tinand cont de faptul ca sotul dumneavoastra( inca va este sot pana la ramanerea definitiva a hotararii instantei de judecata) a folosit aceste date, trimitandu- le firmei ce oricum le prelucreaza, consider ca fapta nu intra sub incidenta legii din acest punct de vedere( a utilizarii CNP- ului dumneavoastra). In functie de ce este scris in adresa, acesta poate raspunde contraventional sau penal, dupa caz, dar nu pentru incalcarea prevederilor legii 6777.

Cu stima !
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iulie 2010
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnp-ul ionela20 ionela20 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema- Am comandat online un produs-electrocasnic, am sunat la ei mi-au cerut ... (vezi toată discuția)
Folosire cnp visman visman Poate sa imi spuna si mie cineva daca pot sa creez o baza de date cu angajati care au creat diverse probleme la locurile de munca anterioare? Si daca \"Da\", ... (vezi toată discuția)
Afisarea in locuri publice a datelor cu caracter personal pop sorin pop sorin Buna ziua tuturor, doresc un sfat de la cei in cunostinta de cauza Un functionar al primariei s-o gandit ca e mai bine daca renunta la metoda clasica,de a ... (vezi toată discuția)