avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenzi primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenzi primarie

Buna ziua, doresc sa inchid o societate comerciala la care am avut activitate doar cateva luni, nu am bunuri pe firma si nici datorii, pentru aceasta se cere un certificat fiscal de la primaria din comuna natala unde am sediul firmei.Problema este ca pe persoana fizica am cateva amenzi pe care acum nu am disponibilitate financiara ca sa le achit iar contabilul refuza sa imi elibereze certificatul fiscal al societatii pana cand nu achit datoriile pe persoana fizica. Momentan nu mai am domiciliul personal in comuna respectiva si le este teama ca daca imi elibereaza certificatul societatii nu voi mai achita amenzile. Ce ma sfatuiti sa fac pentru ca am nevoie de certificatul fiscal urgent.
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican , Avocat 14:00, 17 Iulie 2010
Buna ziua !
Sa va platiti amenzile ! Avand in vedere ca sunteti asociat unic al respectivei firme, consider ca atitudinea functionarilor autoritatii publice locale nu este una abuziva.
Cu stima !
I-am rugat sa facem un angajament de plata esalonat si ne refuza vehement, deja am cheltuit ultimii bani cu procedurile contabile de inchidere a sc si aceste amenzi ne-au luat pe nepregatite. Stiu ca exista un text de lege care face deosebire intre datoriile fiscale ale persoanei fizice si persoanei juridice?? Imi puteti spune care?? Sigur mai este o alta varianta.....
Exista . Aveti dreptate .
Amenzile pe persoana fizica nu au nicio legatura cu persoana juridica .
Tinand cont ca s-a modificat condul de proc. fiscala , s-ar putea sa gresesc exactitatea articolului si nu vreau sa va induc in eroare .
Insa , obligatia functionarului este sa va elibereze acel certificat .
Eu va propun doua variante : fie adresati o cerere scrisa si inregistrata la care trebuie sa va raspunda in termen legal de 30 zile , fie ii amenintati cu plangere abuzul in serviciu si presa ... :) Ptr ca fapta lor de a va refuza eliberarea este abuz in serviciu . Ptr plata creantelor rezultate din amenzi au posibilitatea sa va execute silit . Doar ca unii functionari din Romania sunt loviti de incompetenta aproape " absoluta " ...
Buna ziua.Adresati/va o solicitare scrisa primariei respective iar in situatia in care refuza sa va elibereze ceritificatul fiscal actionati in judecata in civil pe obligatia de a face, solicitandu/le si daune.In opinia mea nu veti rezolva nimic cu amenintari gen presa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionare eliberare adeverinta venit cyan cyan Stiu ca plata impozitului pe proprietate la administratia fiscala nu este conditionata de achitarea datoriilor. Dar eliberarea unei adeverinte de venit ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat fiscal ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am solicitat la biroul de taxe si impozite un certificat fiscal ptr. vanzarea uniu imobil. Acestia refuza sa il elibereze ptr. faptul ca am o amenda ... (vezi toată discuția)
Amenda circulatie pe numele fiului meu! boiculese boiculese Am fost la Administratie Financiara pentru eliberarea unui certificat fiscal si mi s a spus ca exista o amenda pe numele fiului meu de acum 3 ani de zile (el ... (vezi toată discuția)