avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... buna seara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

buna seara

am facut ieri o infractiune.am primit o amenda de la jandarm,dupa care la 12 noaptea,s-au intors si m-au dus la sectie unde mi-au facu dosar penal.se poate asa ceva?nu trebuia sa ma duca direct?e abuz in serviciu sau ce e asta?
ieri e posibil sa fi savarsit o infractiune, dar jandarmul nu este competent sa se pronunte daca respectiva fapta este sau nu o infractiune.

probabil jandarmul v-a aplicat o amenda contraventionala pentru o anumita fapta care reprezinta o contraventie, si a intocmit un proces-verbal cu privire la alta fapta ce reprezinta o fapta penala, si pentru aceasta din urma fapta ati fost condus la sectie si vi s-a intocmit dosar penal.

ar trebui sa detaliati ce anume ati facut ieri pentru a primi raspunsuri complete.
era un echipaj de politie si jandarmi.am intretinut un act sexual ora cu o minora sub 15 ani.imi da amenda iar apoi tot el vine sa imi intocmeasca acte premergatoare dosarului penal?

eu cred ca e qabuz in serviciu.

si am citit pe forum,ca nu te poate pedepsii de doua ori pentru aceeasi fapta.
In acest caz este vorba despre doua fapte in concurs ideal eterogen .
Este vorba in primul rand de o contraventie : savarsirea de acte cu caracter obscen in locuri publice .
In al doilea rand , este vorba de o infractiune : act sexual cu un minor .
Deci , aici , nu este vorba despre niciun abuz in serviciu din partea jandarmului .
Ati fost amendat contraventional pentru o fapta care se incadreaza in legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si vi s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor, conform art. 198,dar si pentru art. 201, alin 1 si 2.
daca nu au nici un martor,si fata a declarat ca nicidecum nu faceam asa ceva,cum nu e abuz in serviciu?nu au fost sesizati,era bezna,nu au martori,au vazut doar niste umbre.

Alte discuții în legătură

Relatii sexuale cu un minor Tonyde Tonyde Buna ziua! Am o amica care are o intrebare privind o situatie. Ea este intr-o lupta prin tribunale si prin declaratii la politie cu fostul sot. De curand a ... (vezi toată discuția)
Rog sa mi se dea mai multe detalii cu privire la.... Alexha Alexha Un amic de-al meu are o realatie ccu o fata care in prezent are varsta de 16 ani.Au fost impreuna cam un an,dupa care au avut o pauza si acum sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Relatie sexuala marian-m1985 marian-m1985 Buna seara.Am si eu un gand care ma tot framanta de cateva saptamani.Intr-o seara cand ma intorceam de la serviciu am apelat la serviciile unei prostituate pe ... (vezi toată discuția)