Am si eu o problema care imi distrage atentia destul de mult de la ceea ce fac. Sunt angajat la o companie multinationala de transport pe postul de Director Executiv. Mentionez ca sunt pe acest post de 1 an. Pana sa ajung eu aici impreuna cu un nou director general compania avea o pierdere destul de mare ( aprox 1 mil euro pe an ). Dupa ce am aparut noi in peisaj am reusit sa redresam situatia companiei si sa incheiem anul trecut cu profit. Problema mare apare aici ca am " taiat toate sursele suplimentare de venit pentru diversi inclusiv pentru soferi. In momentul de fata sunt acuzat de abuz in serviciu pentru ca am facut curatenie ( bineinteles dand afara oamenii care furau sistematic, dar fara sa semneze nimic ) Acum ideea este daca pot fii acuzat de abuz in servici daca am dat anumite persoane afara sau daca le-am aplicat anumite pedepse prin trecerea lor de pe cursele internationale pe cursele nationale sau daca le-am schimbat camioanele pe care lucrau in mod frecvent si le-am dat unele pentru national ( mai putin bune ) sau mai stiu eu ce masuri am mai luat destul de dure.....dar intemeiate. Avocatul nostru spune ca ar trebui sa stau linistit dar eu nu prea sunt .....as vrea si o parere de la voi. Sincer va spun ca atunci cand vrei sa faci ceva bun intotdeauna deranjezi. #-o
Abuzul in serviciu este Infractiune care face parte din grupul infractiunilor care aduc atingere unor activitati de interes public sau altor activitati reglementate de lege, prevazute in cap. I, t. VI, art. 246, C. pen., partea speciala si consta in fapta functionarului public, care, in exercitiul atributiilor sale de serviciu, cu stiinta, nu indeplineste un act ori il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o vatamare a intereselor legale ale unei persoane. Asa ca stati linistit......avocatul firmei stie ce spune!Bafta si mult profit:)
daca i-ati mutat de pe camioanele pentru international pe cele de national nu ati incalcat nimic pentru ca dansii s-au angajat ca soferi la firma deci puteti sa-i puneti sa conduca orice auto .
cu cei dati afara ar putea fi o problema daca nu s-au intopmit niste hartii
Abuz in functie
carasclaudiu
Buna ziua.
Unde se poate incadra comportamentul unui sef ierarhic (director tehnic) fata de un sef de birou (intre care sunt cateva procese in civil si penal, ... (vezi toată discuția)