avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dubla cetatenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dubla cetatenie

Buna ziua, sunt cetatean roman, cu propietate personala in Romania, CI si pasaport roman. Locuiesc si muncesc in Canada, si sunt in procesul de aplicare pt cetatenia canadiana. As dori sa nu renunt la cetatenia romana si de-aceea va adresez aceasta intrebare: Trebuie sa aplic cererea pt cetatenia canadiana in Bucuresti sau pot sa o fac in canada? si ce trebuie sa fac pt a imi pastra cetatenia romana? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:14, 18 Iulie 2010
legea romana permite ca un cetatean roman sa detina sio o alta cetatenie, asa ca , din partea statului roman, nici o problema. pentru cecanada, contactati un avocat de acolo pentru a va spune ce aveti de facut asi cati ani aveti de asteptat ( fiecare stat impune un anumit nr. de ani de sedere in tara respectiva ).
Nu sunteti obligata sa renuntati la cetatenia romana cand o primiti pe cea canadiana. Canada permite dubla cetatenie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai sunt cetatean roman? minareandril minareandril Buna ziua! Am o intrebare. Am emigrat legal in Canada si de curand am obtinut cetatenia canadiana. Nu am facut nici o cerere sau declaratie cum ca doresc sa ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie canadiana-romana, drept de sedere in romania fara viza octavien octavien Buna ziua, FEtita noastra este nascuta in Canada, deci are cetatenia canadiana, dar i-am facut si certificat de nastere romanesc, deci are CNP in consecinta ... (vezi toată discuția)
Testament pentru doua tari alina1989 alina1989 Buna ziua, Va contactez si eu cu o situatie testamentara. Am dubla cetatenie romana si canadiana si in present locuiesc in Canada. As dori sa fac un ... (vezi toată discuția)