Buna ziua,
Va contactez si eu cu o situatie testamentara. Am dubla cetatenie romana si canadiana si in present locuiesc in Canada.
As dori sa fac un testament pentru bunurile care le am in Canada la sotul meu Canadian si pentru bunurile care le am in Romania la niste nepoti romani.
Puteti va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine sa fac? Daca fac doua testamente (unul aici pentru bunurile care le las sotului, bunuri care se afla pe teritoriul Canadei si altul facut in fata unui notar roman pentru bunurile care le detin pe teritoriul Romaniei)?Ma gandesc ca e mai usor din punct de vedere al limbii si proximitatii sa fac doua astfel ca fiecare se descurca pe teritoriul tarii in care-si au resedinta.
Multumesc mult pentru raspuns,
O zi buna
Puteti intocmi un singur testament sau doua dar in cae sa spuneti acelasi lucru ca bunurile pe care le aveti in Canada le lasati sotului si cele din Romania nepotilor. Este bine ca cel facut in Romania sa l faceti autentic si sa stipulati ca legea aplicabila succesiunii dvs este cea romana fiind cetatean si romana si canadian.
Adoptie
andre-canada
Ma aflu in urmatoarea situatie: Am emigrat in Canada, impreuna cu fiica noastra si cu nepotica noastra (fiica fiicei). Nepotica a obtinut statutul de rezident ... (vezi toată discuția)