avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nastere in Ro cu un cetatean Canadian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nastere in Ro cu un cetatean Canadian

Am rezidenta permanenta in Canada, si sunt insarcinata cu sotul meu, canadian. Mi-ar placea sa vin sa nasc in Romania pt a fi aproape de familie.
Ce cetatenie va avea copilul nostru? Ce pasi trebuie sa urmaresc pt a obtine cetatenie canadiana pt copil (sa ne putem intoarce in Canada linistiti)?
Cat timp poate sta sotul meu (cetatean CA) in Europa/Romania ? Ar avea drept de sedere pt ca suntem casatoriti? Trebuie facute documente? Oare poate lucra?
Multumesc
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 9 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
L anastere , copilul va avea cetateneie romana.
De asemenea, copiii născuţi în afara Canadei a unui părinte canadian (născut sau naturalizat în Canada) sunt consideraţi în mod automat canadieni.

Permis de ședere
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere al copilului nascut in strainatate TCristina TCristina Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: Suntem o familie de 4 persoane, mama (eu), tatal si unul din copii nascuti in Romania,cetateni romani. Al doilea ... (vezi toată discuția)
Cetatenia canadiana pentru nou nascut in canada din parinti romani iulimunteanu iulimunteanu buna ziua! va rog sa mi spuneti daca este obligatoriu ca parintii unui copil nascut in canada sa fie rezidenti (sau macar unul dintte ei ) pentru ca acesta sa ... (vezi toată discuția)
Repatriere Howard Howard Buna ziua. Sunt cetatean roman cu domiciliul in Canada din 1994 si vreu sa ma repatriez. Am pasaport CRDS valabil si pasaport canadian valabil. In Ro am doar ... (vezi toată discuția)