avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament vandut fara succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament vandut fara succesiune?

Buna ziua, ma numesc Anca si stau impreuna cu sotul meu, copilul in varsta de un an si unul din frati (mom. plecat din tara) intr-un apartament cu 3 camere. In contractul de vanzare cumparare sunt trecuti ambii parinti. Problema este in felul urmator: acum 22 de ani tatal meu a plecat de la domiciliu fara sa divorteze de mama mea, ea decedand acum 7 ani si jumatate. Mai am un frate care nu locuieste cu noi, dar care ne tot ameninta ca noi stam in ce nu ni se cuvine, casa fiind a parintilor nostri. Succesiunea nu s-a facut nici in ziua de astazi din cauza faptului ca eu m-am opus in repetate randuri sa se vanda apartamentul. Dupa 22 de ani primesc un telefon prin care mi se spune ca tatal meu a vandut apartamentul fara succesiune si fara acordul copiilor. Este posibil asa ceva? Cel sau cea care a facut asa ceva ma refer la notar chiar nu cunoaste legile, vrea sa fie dat in judecata? Iar persoana care chipurile ar fi cumparat apartamentul, l-a vazut doar in schite. Intrebarea mea este: poti fi atat de inconstient incat sa cumperi un apartament doar pe vorbe si cu uncontract duplicat ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:00, 18 Iulie 2010
Mama mea imi spunea mereu sa nu dau niciodata actul original al contractului de casa, deci el se afla in posesia mea. Si eu cred acelasi lucru, ca este o facatura. O sa chem un avocat, iar daca doamna insista cu telefoane, o voi pune fata in fata cu el sa vad ce mai are de spus....
Va multumesc pentru sfaturi, numai bine... Sper sa fie doar o "teapa"...
mai exista posibilitatea ca tatal dvs sa se fi casatorit cu acea doamna si de aici numele si e posibil ca tatal sa-i fi dat drepturile asupra partii sale din acel apartament.
ganditi-va totusi ca tatal are dreptul la 50% din apartament si mai are o parte din celelelte 50 % .
acum tinand cont de faptul ca dvs ati intretinut apartamentul ,ati platit datoriile catre stat timp de atat vreme ,poate ati facut si nista reparatii, ati putea ajunge la o intelegere insa dreptul tatalui este cam mare din acel apartament.
eu asa vad problema insa sper sa ma insel ca altfel e o situatie urata pentru dvs.
succes
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
doberv, utilizator
eu as crede ca este o cacialma din partea fratelui sau chiar a tatalui tau,,,de vandut eu zic ca se poate vinde, dar cel care putea face lucrul asta este chiar tatal tau,,( se pot face multe in tara asta) ideea este sa mergi la notar sa incepi demersurile pentru succesiune, sa mergi la oficiu de cadastru ( in cazul in care apart are cadastru si sa ceri un certificat de informare si atunci vezi daca a fost vandut sau nu ,,chiar un notar poate face asta), iar in ceea ce o priveste pe femeia care te suna eu zic ca este pusa de tatal tau și ca ea nu are nici o taina cu apartamentul .....
@doberv
In primul rand un apartament nu poate fi vandut decat de catre toti proprietarii care sunt in actul de proprietate. Mama este decedata, deci apartamentul nu poate fi vandut decat daca are succesiunea facuta, ceea ce nu e cazul.
In al doilea rand partea care ii revine tatalui si copiilor se dezbate la un notar sau la judecatorie. Pana cand nu scrie negru pe alb cat din apartament revine fiecaruia, asa-zisa vanzare a partii cu pricina este iluzorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire ema69nyc ema69nyc As vrea sa stiu daca tata poate sa vanda apartamentul fara acordul meu. Mentionez ca mama este decedata si fratele la fel ....nu s.a dezbatut mostenirea ... (vezi toată discuția)
Am drept la apartament? danielasima danielasima Tatal meu a murit in 1997 parintii mei fiind despartiti atunci eu locuiam cu mama mea. Fratele tatalui a vandut apartamentul proprietate a tatalui din deva. Eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa tata fara sa stiu MissTina1 MissTina1 Buna ziua.Noi suntem 2 frati,unul in Romania iar eu traiesc in afara Romaniei.Tatal nostru a decedat acum 8 ani,lasand un apartament in Bucuresti si o casa la ... (vezi toată discuția)