avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Citarea \"partilor\" de catre expertul evaluator la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Citarea "partilor" de catre expertul evaluator la efectuarea expertizei de evaluare imobiliara

Este obligatorie citarea ambelor parti - debitor si creditor - de catre expertul evaluator tehnic la efectuarea evaluarii imobiliare intr-un dosar de executare silita?
Nerespectarea acestei dispozitii, atrage vreo sanctiune?
Considerati ca exista o diferenta intre "scrisoare recomandata" si "carte postala" asa cum este prev. de art.208 cpc ?
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
Irina S., utilizator
Cel mai recent răspuns: stamateCristian , utilizator 23:21, 22 Martie 2016
Evident ca este obligatorie citarea partilor pentru efectuarea expertizei tehnice judiciare. Nu poate sa existe vreo diferenta modul prin care sunt citate partile: "scrisoare recomandata" sau "carte postala", important este ca expertul desemnat sa indeplineasca aceasta procedura de citare prevazuta in Codul de proc. civ.!


''Art. 335. - (1) Daca pentru expertiza este nevoie de o lucrare la fata locului sau sunt necesare explicatiile partilor, ea nu poate fi facuta decat dupa citarea partilor prin scrisoare recomandata cu continut declarat si confirmare de primire, in care li se vor indica ziua, ora si locul unde se va face lucrarea. Citatia, sub sanctiunea nulitatii, trebuie comunicata partii cu cel putin 5 zile inaintea termenului de efectuare a lucrarii. Confirmarea de primire va fi alaturata raportului de expertiza.''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza-citarea partilor rrocambole rrocambole Daca in Incheierea de sedinta prin care s-a dispus efectuarea unei expertize si s-au fixat obiectivele expertizei nu se mentioneaza ca expertiza se va efectua ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila - procedura convocarii nu s-a realizat prin scrisoare recomandata sca baloisibaloi sca baloisibaloi Bună ziua, Cum comentaţi următoarea situaţie. Expertul convocă părţile telefonic la locul desfăşurării expertizei. Părţile se prezintă toate, ... (vezi toată discuția)
Expertiza in constructii Aura Daniela Aura Daniela Este obligatorie prezenta avocatilor partilor in cazul unei expertize in constructii?Adica in cazul unui partaj s a dispus de catre instanra efectuarea unei ... (vezi toată discuția)